Κοινό των Θεσσαλονικέων

Ιστολόγιο πληροφόρησης για τις εν τη Μακεδονία δράσεις του ελληνοπρεπούς ρεύματος.

 • Blogroll

  • 01 ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ
  • 02 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
  • 1 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • greatlie Μιχάλης Καλόπουλος
  • ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ
  • ΣΧΙΖΑΣ
  • ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Υπατία η Ελληνίδα και οι ανθέλληνες Τρεις Ιεράρχες: ΒΙΝΤΕΟ της ομιλίας του Μ. Καλόπουλου.

Posted by Thespis στο Φεβρουαρίου 16, 2009

Κοινό των Θεσσαλονικέων
koino.thess@gmail.com

Εκδήλωση προς τιμήν της Υπατίας την Αλεξανδρινής πραγματοποιήθηκε την 30η Ιανουαρίου 2009 στο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΑΣ. Η εκδήλωση τελέστηκε την Ημέρα την αφιερωμένη από την Πολιτεία στην ελληνική Παιδεία και στα ελληνικά Γράμματα, η οποία ημέρα αποκτά τοιουτοτρόπως περιεχόμενο και ταυτότητα.

Την ίδια ημέρα η εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη των λεγόμενων Τριών Ιεραρχών, τους οποίους ψευδώς και παραπλανητικώς έχει ταυτίσει με την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα. Ψευδώς και παραπλανητικώς διότι οι τρεις αυτοί πατέρες της εκκλησίας όχι μόνο δεν είχαν καμία ουσιαστική σχέση με την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα, αλλά εναντιώθηκαν σ’ αυτά και τα πολέμησαν με σθένος.

Άρθρο για το ασυμβίβαστο της εορτής των Τριών Ιεραρχών με την ελληνική παιδεία μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ: “ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”: Ντροπή μας να ταυτίζονται με την ελληνική παιδεία!

Εκ των βασικών ομιλητών της εκδήλωσης προς τιμήν της Υπατείας την Αλεξανδρινής ήταν ο συγγραφέας και ερευνητής Μιχάλης Καλόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Σκεπτικιστών Ελλάδος, μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συγγραφέων και επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Προμηθεύς Πυρφόρος.

Ο κ. Καλόπουλος κατέδειξε τον ανθελληνισμό των λεγομένων Τριών Ιεραρχών, αντιπαραβάλλοντας τον σκοταδισμό που πρέσβευαν με το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού, των ελληνικών γραμμάτων και της ελληνικής παιδείας που εκείνοι πολέμησαν με σφοδρότητα. Μίλησε για τον πνευματικό και επιστημονικό πλούτο της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας που αποτελούσε το περιβάλλον στο οποίο γαλουχήθηκε η Υπατία η Αλεξανδρινή, καταδεικνύοντας ως ηθικό υπεύθυνο της εγκληματικής καταστροφής της περίλαμπρης βιβλιοθήκης τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο στον οποίο επικεντρώθηκε ως εκπρόσωπο της τριάδας των Ιεραρχών.

Κατέληξε τη ομιλία του προτείνοντας, σε αντικατάσταση των τριών ανθελλήνων πατέρων της εκκλησίας, να τιμάται από την πολιτεία κατά την εορτή των ελληνικών Γραμμάτων και της ελληνικής Παιδείας η εθνομάρτυς, επιστήμων και φιλόσοφος Υπατία η Αλεξανδρινή.

Το θέμα της ομιλίας του κ. Καλόπουλου: Υπατία, προστάτιδα παιδείας και γραμμάτων, μπορείτε να το παρακολουθήσετε στα βίντεο που ακολουθούν.

1ο video:
Χαιρετισμός του ναυάρχου Αντώνη Αντωνιάδη στην εκδήλωση προς τιμήν της Υπατείας της Αλεξανδρινής.
Εισαγωγή της ομιλίας του Μιχάλη Καλόπουλου. Αναφορά στους ανθελληνικούς αφορισμούς του Ιωάννη του Χρυσοστόμου μέσα από τα κείμενά του.

2ο video:
Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Ι. Χρυσοστόμου που οδήγησαν στην καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Ο θησαυρός των τεχνολογικών επιτευγμάτων της βιβλιοθήκης αλλά και των επιστημονικών συγγραμμάτων μέσα από τους τίτλους βιβλίων που περιλάμβανε.

3ο video:
Περιγραφή της καταστροφής της βιβλιοθήκης υπό του επισκόπου Θεοφίλου. Αναφορά στην επιστημονική επάρκεια της Υπατείας την Αλεξανδρινής και περιγραφή του φρικτού θανάτου της με ηθικό αυτουργό τον επίσκοπο Κύριλλο. Πρόταση προς την πολιτεία να τιμάται η Υπατεία σε αντικατάσταση των έκπτωτων πλέον «Τριών Ιεραρχών».Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: