Κοινό των Θεσσαλονικέων

Ιστολόγιο πληροφόρησης για τις εν τη Μακεδονία δράσεις του ελληνοπρεπούς ρεύματος.

 • Blogroll

  • 01 ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ
  • 02 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
  • 1 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • greatlie Μιχάλης Καλόπουλος
  • ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ
  • ΣΧΙΖΑΣ
  • ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Λήξη αιτήσεων εγγραφής συμμετοχών του Αριστοτελείου Μαραθωνίου

Posted by Thespis στο Μαρτίου 3, 2009

Απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό προς όλους τους αθλητές και εθελοντές που δήλωσαν συμμετοχή στον Διεθνή Αριστοτέλειο Μαραθώνιο 2009. O αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενδεικτικό της μετοχής του Έλληνα σε αθλητικές διοργανώσεις απ’ αρχαιοτάτων χρόνων, ιδίως όταν αυτοί συνδυάζονται με υψηλά ιδανικά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής  για το δρόμο των 10,5 χλμ έληξαν – σύμφωνα και με την προθεσμία που τέθηκε στην προκήρυξη του Μαραθωνίου – στις 2 Μαρτίου.

Δεν θα αρνηθούμε σε κανέναν που δηλώνει εκπρόθεσμα τη συμμετοχή του να τρέξει είτε στον Μαραθώνιο των 42,195 χλμ. (Φίλιπποι – Δράμα) είτε στον δρόμο των 10,5 χλμ. (Δοξάτο – Δράμα), γιατί η 15η Μαρτίου 2009 είναι ημέρα γιορτής και προβολής του ελληνικού αθλητισμού και του ελληνικού πνεύματος, και σε μια τέτοια γιορτή κανένας δεν είναι αποκλεισμένος. Αντιθέτως, είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Η συμμετοχή τους όμως, εφόσον είναι εκπρόθεσμη, θα είναι εκτός συναγωνισμού.

Κατ’ εξαίρεση και μετά από παράκληση κυρίως ξένων εθελοντών και αθλητών λόγω της μη έγκαιρης ενημέρωσής τους όπως μας είπαν, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για τον Μαραθώνιο των 42,195 χλμ. παρατείνεται μέχρι τις 7 Μαρτίου. Εκ των πραγμάτων και για να μην υπάρξει η παραμικρή υπόνοια περί χαριστικής συμπεριφοράς, η προθεσμία αυτή συμπεριλαμβάνει και τους Έλληνες αθλητές και εθελοντές.

Η παράταση αυτή δεν αφορά τον Λαϊκό δρόμο των 10,5 χλμ. του οποίου, όπως προαναφέραμε, οι δηλώσεις συμμετοχής έληξαν οριστικά στις 2 Μαρτίου. Για τους φίλους δρομείς που  δεν πρόλαβαν να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή, θα υπάρξει η ευκαιρία της επόμενης διοργάνωσης των 10 χλμ. στην γενέτειρα του Μ. Αλεξάνδρου, στην Πέλλα (7 Ιουνίου 2009), προς τιμήν των 2.332  χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου εκπολιτιστή και στρατηλάτη. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι!

Η διοργάνωση του Αριστοτελείου Μαραθωνίου ανυψώνει τον ελληνικό αθλητισμό, τιμά δε ιδιαιτέρως τους αθλητές και εθελοντές που λαμβάνουν μέρος καταθέτοντας ψυχή, αγώνα, κόπο και ιδρώτα. Προσφέροντάς τους όλες τις προϋποθέσεις ώστε ο αθλητής – δρομέας, ως ο κορυφαίος παράγοντας αντιστοίχων διοργανώσεων, να νοιώθει δικαιωμένος για τον αγώνα του εισπράττοντας ως τα κατάβαθα της ψυχής του την οφειλόμενη τιμή που πρέπει να του αποδίδεται.

Η 15η Μαρτίου 2009 είναι μια μέρα γιορτής και προβολής της ελληνικής κοσμοαντίληψης, της ευγενούς άμιλλας και των ιδεωδών του αθλητισμού. Καλούμε όλο τον κόσμο που εμπνέεται από τα ιδεώδη αυτά, να προσέλθει στην Δράμα για να τιμήσουμε τις πανάρχαιες αυτές αξίες των προγόνων μας χειροκροτώντας τους δρομείς καθώς θα τερματίζουν, στεφανώνοντάς τους με κλαδί ελαίας, δάφνης και κυπάρισσου και κάνοντάς τους να νιώσουν υπερήφανοι που δίνουν συνέχεια στις πατρογονικές παραδόσεις.

Η φιλόξενη πόλη της Δράμας και οι κάτοικοί της, σας περιμένουν σ’ αυτήν την μεγαλειώδη εκδήλωση ανάδειξης των ελληνικών ιδεωδών και της ελληνικής κοσμοθεάσεως.

Εκ της Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής

του 52ου Αριστοτελείου Μαραθωνίου.

52marathon1

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: