Κοινό των Θεσσαλονικέων

Ιστολόγιο πληροφόρησης για τις εν τη Μακεδονία δράσεις του ελληνοπρεπούς ρεύματος.

 • Blogroll

  • 01 ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ
  • 02 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
  • 1 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • greatlie Μιχάλης Καλόπουλος
  • ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ
  • ΣΧΙΖΑΣ
  • ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Θεσσαλονίκη: Να σωθεί ο Ναός της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών!

Posted by Thespis στο Απρίλιος 20, 2009

Κοινό των Θεσσαλονικέων
koino.thess@gmail.com

Ένα εκπληκτικής ομορφιάς αρχαίο μνημείο, ο Ναός της Αφροδίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κινδυνεύει να μπαζωθεί!

Η κινητοποίηση όλων είναι αναγκαία!

Με πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων πολιτών

συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη 28 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα

στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ που βρίσκεται στην οδό Αντιγονιδών.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

cebdceb1cf8ccf82-cf84ceb7cf82-ceb1cf86cf81cebfceb4ceafcf84ceb7cf82

Αναπαράσταση του Ναού της Αφροδίτης κατα τους πρώτους μ.Χ. αιώνες

Σε ποιο σημείο της πόλης βρίσκεται ο Ναός
Στην πλατεία Αντιγονιδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Ακριβώς κάτω από αυτήν και σε ένα διπλανό, άδειο μέχρι σήμερα οικόπεδο, βρίσκεται θαμμένος ο εκπληκτικός αρχαιοελληνικός Ναός της Αφροδίτης, ένα σπάνιο εύρημα του 6ου αι. πΧ που μεταφέρθηκε στην πόλη από την Αίνεια, την πόλη που ίδρυσε ο Αινείας έξω από τη Μηχανιώνα.

Πότε και πώς ανακαλύφθηκε ο ναός;
Ο υστεροαρχαϊκός ναός, αφιερωμένος στη Θεά Αφροδίτη, ήταν γνωστός από τα διάσπαρτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης ιωνικά αρχιτεκτονικά μέλη του, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την εκσκαφή των θεμελίων που έγινε το 1936 για την ανέγερση διώροφης οικοδομής στο οικόπεδο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κρυστάλλη και Διοικητηρίου.

Η περιοχή που τώρα πια ονομάζεται Διοικητήριο ήταν γνωστή στους ρωμαϊκούς χρόνους της πόλης ως περιοχή των ιερών, αφού εκεί ήταν συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι ναοί και ιερά..

Το 2000 με την ευκαιρία της κατεδάφισης της διώροφης οικοδομής σε οικόπεδο που βρίσκεται στην πλατεία Αντιγονιδών, πραγματοποιήθηκε ανασκαφή από την αρχαιολόγο Α.Τασιά, η οποία ξανάφερε στο φως την κρυμμένη πλούσια ιστορία της πόλης. Αποκαλύφθηκε τότε το ανατολικό τμήμα της κρηπίδας του συγκεκριμένου ναού, αγάλματα των ελληνορωμαϊκών χρόνων και πλήθος θραυσμάτων αρχιτεκτονικών μελών. Οι κίονες του ναού οι οποίοι φθάνουν τα 7 μέτρα σε ύψος, όπως και πολλά από τα ευρήματα, χάρη και στις προσπάθειες των αρχαιολόγων της ΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και των υπευθύνων του Αρχαιολογικού  Μουσείου, εκτίθενται σήμερα σε αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης.

Η αξία του μνημείου
Όπως ανέφερε στη δημοσιογράφο Στελίνα Μαργαριτίδου ο αρχιτέκτονας αρχαιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΠΘ, κ. Γιώργος Καραδέδος:

«Πρόκειται για ένα εύρημα μοναδικό στο είδος του, μεγάλο μέρος του οποίου εκτίθεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Το ύψος των κιόνων του φθάνει τα επτά μέτρα και όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν υπό τις παρούσες συνθήκες μέσα σε μια αίθουσα μουσείου να εκτεθούν έτσι ώστε να αναδεικνύεται το ακριβές μέγεθός του. Γνωρίζουμε ότι ο υπόλοιπος ναός συνεχίζει δυτικά κάτω από το οδόστρωμα της οδού Διοικητηρίου και της πλατείας Αντιγονιδών. Η αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική αξία του ναού είναι μεγάλη και η εικόνα του μπορεί να βελτιωθεί, ειδικά εάν σκεφτεί κάποιος ότι τα μέχρι τώρα ευρήματα αποτελούν μόνο το ένα τρίτο αυτών που μπορεί να προκύψουν από την ανασκαφή»

Πώς προέκυψε το πρόβλημα της κατάχωσης
Η αρχική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, λίγο μετά την ανασκαφή του μνημείου, ήταν να απαλλοτριωθεί το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται και να προχωρήσει η ανάδειξη του ναού που χαρακτηρίστηκε σπάνιο μνημείο, με τεράστια ιστορική, αρχαιολογική και καλλιτεχνική αξία. Αργότερα η απόφαση αυτή αναθεωρήθηκε και αποφασίστηκε να διατηρηθεί στο υπόγειο της υπό ανέγερση πολυκατοικίας. Πριν από δύο χρόνια η τύχη του ναού συζητήθηκε και πάλι στο ΚΑΣ και δόθηκε θετική γνωμοδότηση για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου, το ζήτημα όμως έκτοτε «πάγωσε».

Το θέμα της απαλλοτρίωσης, μετά από ένσταση των ιδιοκτητών του οικοπέδου, επρόκειτο να συζητηθεί στις 13/4 σε συνεδρίαση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία όμως αναβλήθηκε ελλείψει απαρτίας για μετά τις γιορτές. Αν η απαλλοτρίωση απορριφθεί και η ένσταση γίνει δεκτή, ο ναός θα μπαζωθεί!

Ενδιαφέρουσα πρόταση από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ
Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική πρόταση σύμφωνα με την οποία η πλατεία Αντιγονιδών διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα, το σημερινό και το αρχαίο, επιτρέποντας την αναστήλωση και ανάδειξη του μνημείου χωρίς να θιγεί η λειτουργία της πλατείας.

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού για το θέμα κατέθεσε η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κα Χρύσα  Αράπογλου:
«ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αν σκοπεύει να προχωρήσει στην άμεση απαλλοτρίωση του οικοπέδου ώστε, μέσω της ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής πρότασης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, να ανασκαφεί και να αναστηλωθεί ο υστεροαρχαϊκός ναός και να αποτελέσει ένα στολίδι για την πόλη».

cebdceb1cf8ccf82-ceb1cf86cf81cebfceb4ceafcf84ceb7cf82

……………………………………………………………………………
Η κινητοποίηση όλων είναι αναγκαία!

Με πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων πολιτών,

τους κατοίκους της Αντιγονιδών, τον καθηγητή κ. Γιώργο Καραδέδο

και την ενεργό συμπαράσταση του Σωματείου Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης

συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη 28 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα

στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ που βρίσκεται στην οδό Αντιγονιδών.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

smallimgp3292web

Advertisements

20 Σχόλια to “Θεσσαλονίκη: Να σωθεί ο Ναός της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών!”

 1. Nikoleta said

  Πολυ ωραιες φωτο τραβηξατε αλλα δεν ειναι ετσι ακριβως.Θα σου τραβηξω εγω φωτο να δειτε ποια ειναι η σημερινη κατασταση στο οικοπεδο αυτο .Και ελα στο δικο μου μπλογκ να τις δεις.Θα ειμαι εκει…

 2. ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΘΗ (!) ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗ. Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ (ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ;) ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΩΣ «ΡΩΜΑΪΚΗ» Ή «ΒΥΖΑΝΤΙΚΗ» ΠΟΛΙΣ. Ο ΝΑΟΣ ΑΥΤΟΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ, Η «ΣΤΟΑ ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΩΝ», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΣ. ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ (Π.Χ. ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΙΣ (ΝΕΟΚΟΠΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ») ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΡΟΝΤΙΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ) ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ.
  ΟΤΑΝ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, Η ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ (ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ) ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ 16ΟΥ Ή 17 ΑΙΩΝΟΣ, Ή ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΤΗΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΩΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ !

  ΝΑ ΑΝΔΕΙΧΘΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ.
  ΝΑ ΣΩΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΘΗ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ (ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ) ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΟΦΕΛΙΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ;

  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 18:30, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ!

 3. Στέλιος Τουρβατσιος said

  OTAN ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΟΝΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΕΛΑΔΑΣ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.

 4. ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΔΡΟΣΟΥ said

  Έλληνες,

  Σκεφτείτε μόνο την διακύρηξη του ανθέλληνα Κίσινγκερ. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί μία γροθιά σαν τους 300 του Λεωνίδα να παλέψουμε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

 5. Παν. Αρβανίτης said

  Από τα Βυζαντινά χρόνια μέχρι και σήμερα τα θαυμάσια και αξιοζήλευτα μνημεία μας είναι υπό δίωξη! Ειβολείς σταλμένοι απο διάφορούς αυτοκράτορες (Θεοδόσιος κλπ)κατάστρεψαν ότι όμορφο αρχαίο στολίδι βρήκαν μπροστά τους. Πολλές εκκλησίες, εξωκλήσια και μοναστήρια χρησιμοποίησαν κομμάτια (από ότι απέμειναν,σαν υλικά οικοδομών!)για να εξαφανίσουν ότι Ελληνικό υπάρχει! Μαζί με αυτούς τους βέβηλους τώρα έχουμε και την ίδια την πολιτεία που χρησιμοποιώντας κάθε είδους ανόητες δικαιολογίες προσπαθεί να «σκεπάσει» μια και καλή το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα. Άραγε τι μας περιμένει πιο κάτω;
  Φίλοι μου πρέπει όλοι, σύσωμοι, να βροντοφωνάξουμε ένα ΟΧΙ! Γιατί άμα χάσουμε τα λιγοστά αυτά μνημεία μας θα χάσουμε την ίδια την ταυτοτητά μας.

 6. Παν. Αρβανίτης said

  Προτείνω να απαλλοτριωθεί το οικόπεδο χωρίς καμία καθυστέρηση και όλα τα έξοδα που θα προκύψουν να «προσφερθούν» από τα λεβεντόπαιδα του Βατοπεδίου (μια σταγόνα στον ωκεανό φυσικά!) Αλλά με αυτόν τον τρόπο ίσως αφεθούν μερικές των αμαρτιών του διαβολοκαλογέρου αρχηγού τους.

 7. […] Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό: Θεσσαλονίκη: Να σωθεί ο Ναός της Αφροδίτης στην πλατεί… […]

 8. Αναδημοσιεύθηκε στο cafe art

  http://kafeneio-gr-art.blogspot.com/2009/04/blog-post_22.html

 9. […] Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό: Θεσσαλονίκη: Να σωθεί ο Ναός της Αφροδίτης στην πλατεί… […]

 10. [**Διόλου δεν έφυγαν**](http://petra.pblogs.gr/2009/04/oses-genies-kai-na-perasoyn.html)

  Διόλου δεν έφυγαν
  Αναπνέουν ακόμη εδώ.
  Σαν τα λουλούδια την Άνοιξη.
  Υπάρχει το άρωμά τους.
  Αγριολούλουδα που επιμένουν.

  Τι και αν ρήμαξαν τα σπίτια τους,
  βεβήλωσαν τα ιερά τους,
  έσπασαν τ αγάλματα με τη μορφή τους
  κι έκαψαν τα γραφτά τους.
  Υπάρχουν ακόμη εδώ!

  Γκρέμισαν κι έφεραν στο έδαφος τους ιερούς ναούς τους.
  Ξερίζωσαν τη θύμησή τους;
  Όχι δεν έφυγαν ποτέ από τη χώρα τους.
  Υπάρχουν πάντοτε στη γη που τους ξεγέννησε.
  Διόλου δεν έφυγαν κυνηγημένοι.
  Αναπνέουν ακόμη.
  Το άρωμά τους υπάρχει ακόμη εδώ.
  Όσες γενιές και να περάσουν.
  Πάν Καρτσωνάκης

  [**They never left.**](http://petra.pblogs.gr/2009/04/oses-genies-kai-na-perasoyn.html)

  They never left.
  They still breathe in here.
  Like the flowers in springtime.
  Their perfume exists.
  Wildflowers that persist.

  What if their temples are ravaged,
  their sacred places are desecrated,
  their statues are broken
  and their writings are burned .
  They are still here!

  Their sacred temples were destroyed and demolished.
  But their remembrance was not washed out?

  No, they never left their homeland.
  There are always in the soil that once gave them birth.
  They still breathe.
  Their scent is still around us
  and it will remain here
  for as many generations will pass through.
  Pan Kartsonakis

 11. Δεν θα μείνη όρθιο τίποτα λοιπόν;Όλα για μπάζωμα;Αναδημοσιεύω στο «Βισάλτης». http://visaltis.blogspot.com/2009/04/e.html

 12. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ «ΘΑΜΜΕΝΟ» Η’ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΠΟΚΡΥΜΜΕΝΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΩΜΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ, ΜΕ Η’ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ.
  Ο ΝΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
  ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

 13. Παν. Αρβανίτης said

  Από τα Βυζαντινά χρόνια και μέχρι σήμερα τα θαυμάσια και αξιοζήλευτα μνημεία μας είναι υπό δίωξη! Πολλές εκκλησίες, εξωκλήσια και μοναστήρια χρησιμοποίησαν κομμάτια από τους ναούς μας για να εξαφανίσουν ότι Ελληνικό υπάρχει! Μαζί με αυτούς τους βέβηλους τώρα έχουμε και την ίδια την πολιτεία που χρησιμοποιώντας κάθε είδους ανόητες δικαιολογίες προσπαθεί να «σκεπάσει» μια και καλή το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα. Άραγε τι μας περιμένει πιο κάτω;
  Φίλοι μου πρέπει όλοι, σύσωμοι, να βροντοφωνάξουμε ένα ΟΧΙ! Γιατί άμα χάσουμε
  Ότι μας έχει απομείνει από τα αρχαία μας μνημεία θα χάσουμε την ίδια την ταυτότητά μας σαν Έλληνες.

  Προτείνω να απαλλοτριωθεί το οικόπεδο χωρίς καμία καθυστέρηση και όλα τα έξοδα που θα προκύψουν να «προσφερθούν» από τα λεβεντόπαιδα του Βατοπεδίου (μια σταγόνα στον ωκεανό φυσικά!) Αλλά με αυτόν τον τρόπο ίσως αφεθούν μερικές των αμαρτιών του διαβολοκαλογέρου αρχηγού τους.

 14. Επειδή είναι ΗλίΟΥ ΦΑΕΙΝόΤΕΡΟΝ ότι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διοικούν ΠΡΟΔΟΤΙΚΆ τον τόπο μας πρέπει να τον προστατέψουμε ΙΔίΑΙΣ ΧΕΡΣί και ΠΟΣϊ!
  Να δημιουργηθούν βάρδιες πολιτών προστασίας του Ναού (όπως στο πάρκο στην οδό Πατησίων στην Αθήνα, κατακρεουργημένο από τον αλητήριο Δήμαρχό της!!!), μέχρι να εξασφαλιστεί νομικά η ακεραιότητά του…

 15. evangelos- loukadakis said

  Vazo stoixima o groufski apo epano tha eithele na tin anastilosi ! geiati oi Ellines edo tha einai eidololatroia geia tous ioudeo latres kai ystera h epoiskopi thesalonikis tha perni tipota apo ekei?

 16. […] […]

 17. […] η παλιά πολυκατοικία που είχε χτιστεί επάνω της(κλίκ εδώ),και ένα Σεραπείο (Ελληνιστικός-αιγυπτιακός ναός) που […]

 18. Γειά σου Υγιειά σου συν-έλ-ληνα
  ενεργοποιήθηκε ο θεσμός
  Κοινό Ελλήνων Εθνική Ελευθερία
  και αναμένω το λόγο σου στο διάλογό μας
  http://www.dioiko.gr/

  Σύντομα κοντά σας μέσω του
  http://www.ke3E.gr

  Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00
  στην Νυμφαίου 87 με Αντώνη Τρίτση 62
  στο δήμο Ευόσμου του νομού Θεσσαλονίκης
  αφού προηγηθεί επικοινωνία με 6999555888

  Γεώργιος Ευοσμεύς Γκαγκαράτζας

 19. […] […]

 20. […] η παλιά πολυκατοικία που είχε χτιστεί επάνω της(κλίκ εδώ),και ένα Σεραπείο (Ελληνιστικός-αιγυπτιακός ναός) που […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: