Κοινό των Θεσσαλονικέων

Ιστολόγιο πληροφόρησης για τις εν τη Μακεδονία δράσεις του ελληνοπρεπούς ρεύματος.

  • Blogroll

    • 01 ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ
    • 02 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
    • 1 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    • greatlie Μιχάλης Καλόπουλος
    • ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ
    • ΣΧΙΖΑΣ
    • ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

5 Ιουλίου: Πανηγυρική τελετή καθ-ιερώσεως του Ελληνικού Ναού!

Posted by Thespis στο 22 Ιουνίου, 2009

Στις 5 Ιουλίου τελείται η καθιέρωση του Ελληνικού Ναού

στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Αφιερωμένος στους Θεούς και Ήρωες

της ελληνικής παράδοσης.

Είσαστε όλοι προσκαλεσμένοι!

SMALLAFISSA NAOU_01web

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ώρα 14:00
Ελεύθερη είσοδος των επισκεπτών, περιήγηση και ξενάγηση στο χώρο.

ώρα 16:45
Τελετή ενάρξεως 10ου Διεθνούς Αγώνα Δρόμου 10 χλμ., αφιερωμένος στα 2332 χρόνια απο το θάνατο του Μεγ. Αλεξάνδρου και προς τιμή της καθιερώσεως του ναού.

Ύμνος προς τον Ηρακλή και την Νίκη, όρκος των αθλητών

βλ. εδώ την προκήρυξη του αγώνα δρόμου

ώρα 16:45
Εκκίνηση αθλητών του 10ου Διεθνούς Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.

ώρα 18:05
Απονομές μεταλλίων και κυπέλλων στους δρομείς.

Βραβεύσεις: Χρυσό μετάλλιο με την  προτομή  του  Αριστοτέλους διαστάσεων 7 εκατοστών, δίπλωμα και κύπελλα για τους πρώτους. Προσφορά γεύματος μετά τον αγώνα.

Τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα και οργανισμούς που προσφέρουν έργο στην επαναφορά των ελληνικών αξιών.

ώρα 18:35
Ενημέρωση των επισκεπτών για το έργο και τον περιβάλλοντα χώρο.

ώρα 18:45
Χαιρετισμοί.

ώρα 19:00
Τελετή καθιερώσεως του ναού από το τελεστικό σχήμα του Προμηθέως Πυρφόρου.

ώρα 19:20 «Εις δόξαν του Θεού Διονύσου»

Δρώμενα από το «Ιδεοθέατρον» του εξαίρετου ηθοποιού και σκηνοθέτη Ραδάμανθυ Αναστασάκη. Περιλαμβάνονται χορικά των «Βακχών» του Ευριπίδη καθώς και ύμνοι από την αρχαία και ορφική υμνολογία.

Η μουσική των Βακχών είναι του Ηφαιστείωνα Βαξεβανέρη.

Διοργάνωση:

Ομάδα «Ε»

Πολιτιστικός Σύλλογος Προμηθεύς Πυρφόρος

Αναλυτική αναφορά και φωτογραφικό υλικό απο την τέλεση της εορτής καθιερώσεως μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ καθώς και εδώ.

Ο «Ελλήνων Ναός» αναδιαμορφώνεται και ανακαινίζεται κατασκευαστικά (μεγαλώνει σε όγκο, έκταση και καλλιέπεια) ώστε να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τον κόσμο κατά την τελετή καθιερώσεώς του στις 5 Ιουλίου. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν παρακάτω είναι παλαιότερες, από την περίοδο του χειμώνα 2009.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της καθιέρωσης καθώς και των φορέων ή ατόμων που θα μετέχουν και θα επιληφθούν της ευθύνης των επιμέρους δρώμενων, θα αναρτηθεί εντός των προσεχών ημερών.

smallbweb

Ο Ελλήνων Ναός είναι κατασκευασμένος στο Ωραιόκαστρο, λίγα χιλιόμετρα έξω απ’ την Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται σε μεγάλο και καταπράσινο ιδιόκτητο χώρο και γειτνιάζει με άλσος με παρθένα βλάστηση (της ίδιας ιδιοκτησίας), πλησίον ενός παραποτάμου γεμάτου με δέντρα.

3222_1092621970033_1661049120_199731_3214992_n
Hera

Εντός του άλσους, σ’ ένα μικρό πλάτωμα μέσα στην άγρια βλάστηση, δεσπόζει το μαρμάρινο άγαλμα της Ήρας, ενώ διάσπαρτα καθώς προχωράει στο μονοπάτι ο επισκέπτης ανάμεσα στα δέντρα, συναντάει τα κεραμικά ομοιώματα του Ηρακλέους και του Ποσειδώνος (κατασκευές που φιλοτέχνησε ιδιοχείρως ο ίδιος ο κ. Κακογεωργίου).

Hercules

Προβλέπεται το άλσος να κοσμηθεί με περισσότερα κεραμικά και μαρμάρινα αγάλματα (έχουν ήδη έρθει τρία νέα μαρμάρινα και πανέμορφα αγάλματα θεοτήτων που περιμένουν την τοποθέτησή τους) ενώ έχουν αρχίσει οι εργασίες διαμόρφωσης του άλσους με μικρά μαρμάρινα πλακόστρωτα μονοπάτια (για να διευκολύνονται οι επισκέπτες λόγω της απότομης κλίσης σε ορισμένα σημεία) και με ξύλινες κατασκευές πάγκων και καθισμάτων για αναψυχή, συζητήσεις και ελληνικά συμπόσια μέσα στην φύση. Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του άλσους, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς από εθελοντές. Οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου του Ναού έχουν αρχίσει από τον Μάιο από επαγγελματικά αλλά και εθελοντικά συνεργεία.

smallellinonnaos

Στον καθαυτό περίβολο του Ναού δεσπόζει το μαρμάρινο άγαλμα της Θεάς Δήμητρας το οποίο ζυγίζει δύο τόνους. Στα χέρια της κρατάει δεμάτια από σιτάρι (η φωτογραφία είναι απο το πολυσέλιδο και εξαίρετο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Παράσχου στο περιοδικό «ΩΡΑΙΟ» του Ωραιοκάστρου (εκδόσεις ΤΡΑΠΕΖΟΥΣ).

4. ΕΛΛ. ΝΑΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ3. ΚΥΠΡΙΣ, ΕΛΛ. ΝΑΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ

Στον ίδιο χώρο είναι στημένο το επίσης μαρμάρινο άγαλμα της Αφροδίτης (ζυγίζει 1,5 τόνο). Στην περίπτωση αυτή, προτιμήθηκε η αναπαράσταση του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου όπως έχει διασωθεί μέχρι τις μέρες μας.

Μαρμάρινο επίσης είναι το άγαλμα της Κουροτρόφου Αρτέμιδος (ως Θεάς προστάτιδος των βρεφών) που κρατάει τρία χαριτωμένα παιδάκια ενώ στο κέντρο δεσπόζει το μαρμάρινο σύμπλεγμα των Χαρίτων.

small4-ceb9ceb1cebdcebfcf85ceb1cf81ceb9cebfcf85-2008_-cebdceb1cebfcf83-ceb1cf81ceb9cf83cf84cebfcf84ceb5cebbceb7_cf89cf81ceb1ceb9cebfceba7

EPSILON-04 (3)EPSILON-04

Αριστερά: Το χάλκινο άγαλμα της Θεάς Θέμιδος στο εσωτερικό του Ναού. Κρατάει το ζύγι και το ξίφος της δικαιοσύνης και έχει δεμένα τα μάτια.

Δεξιά: Χάλκινο επίσης είναι το άγαλμα της Τροφού, ύψους 1,90 μ. Μια όμορφη νεαρή και δυναμική γυναίκα που κρατάει ένα δοχείο απ’ το οποίο ρέει συμβολικά το νέκταρ.

Στον περίβολο υπάρχουν αποφθέγματα της αρχαίας ελληνικής σοφίας και κοσμοθεάσεως όπως «Γνώθι σ’ αυτόν», «Έσω εγκρατής», «Μηδέν άγαν», «Μέτρον άριστον», «Έσω ενάρετος» κλπ.

gnothisauton

smallimgp2951web

Οι εργασίες στο χώρο του περιβόλου, ανάμεσα στις οποίες είναι και η κατασκευή του κεντρικού βωμού, ξεκίνησαν και πάλι, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, μόλις καλυτέρεψε ο καιρός. Οι εργασίες αυτές και οι SMALLΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 08 075webκατασκευές που απαιτούνται γίνονται με χειρωνακτική εργασία από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του τεράστιου αυτού χώρου (εμπνευστή και δημιουργού του «Ελλήνων Ναού») με την εθελοντική βοήθεια ορισμένων φίλων και μελών ελληνοπρεπών συλλόγων που συμπαρίστανται στο έργο του. Ιδιοκτήτης, δημιουργός και ιδρυτής του Ναού των Ελλήνων είναι ο κ. Αριστοτέλης Κακογεωργίου.

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου είναι βετεράνος Μαραθωνοδρόμος διεθνούς φήμης, με πάμπολλα αθλητικά μετάλλια στο ενεργητικό του. Παράλληλα είναι πρόεδρος της Αναγέννησης Ομάδος «Ε» και του Συλλόγου Μαραθωνίων Μακεδονίας, ο οποίος σύλλογος έχει την ευθύνη πέντε Μαραθωνίων διοργανώσεων κατ’ έτος στον χώρο της Μακεδονίας.

Ο κ. Κακογεωργίου έκανε μόνος του τα σχέδια όλου αυτού του μεγαλεπήβολου (για τα μέτρα ενός και μόνον ανθρώπου) έργου, επιστράτευσε όλες του τις δυνάμεις και τα έθεσε σ’ εφαρμογή όπως τα συνέλαβε, εργαζόμενος σ’ ένα μεγάλο μέρος της όλης κατασκευής χειρωνακτικά. Ταξίδεψε εκτός Ελλάδος προς αναζήτηση καλλιτεχνικών συνεργείων για την κατασκευή των πανάκριβων αγαλμάτων από μάρμαρο και χαλκό, οι οποίοι καλλιτέχνες εργάστηκαν και τα ολοκλήρωσαν σύμφωνα με τις δικές του οδηγίες.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

small4-ceb9ceb1cebdcebfcf85ceb1cf81ceb9cebfcf85-2008_-cebdceb1cebfcf83-ceb1cf81ceb9cf83cf84cebfcf84ceb5cebbceb7_cf89cf81ceb1ceb9cebfceba1

Ο ναός έχει κατεύθυνση από την Ανατολή προς τη Δύση ενώ το εμπρόσθιο τμήμα του ναού είναι κατασκευασμένο πάνω σε βάθρο το οποίο φέρει κλίμακα. Η αρχική κατασκευή του αποτελείται από ένα τετράγωνο κτίσμα περιστοιχισμένο από (ισάριθμους στην κάθε πλευρά του) απλούς κίονες, χυτούς χωρίς ραβδώσεις. Οι κίονες στηρίζονται σε βάσεις και φέρουν κιονόκρανα Ιωνικού ρυθμού, δίνοντας έτσι την αίσθηση της αρχαιοπρέπειας.

Οι εργασίες ανακατασκευής του έχουν αρχίσει όπως είπαμε, ανάμεσα στις οποίες είναι η επέκταση του οικοδομήματος και η αύξηση του αριθμού των κιόνων.

naosopist

Οπισθία άποψη του ναού (πριν αρχίσουν οι εργασίες ανακατασκευής).

Το επιστύλιο είναι συμπαγές. Στην οπισθία όψη του Ναού το επιστήλιο φέρει διακόσμηση μαιάνδρου σε όλο το μήκος του (διακόσμηση στο επιστήλιο είχαν ορισμένοι ναοί όπως λ.χ. ο ναός της Άσσου), ενώ στην εμπρόσθια όψη δεν έχει διακόσμηση αλλά φέρει στο μέσον τη φράση ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ.

naosempr

Εμπρόσθια άποψη του ναού (πριν αρχίσουν οι εργασίες ανακατασκευής).

small4-ceb9ceb1cebdcebfcf85ceb1cf81ceb9cebfcf85-2008_-cebdceb1cebfcf83-ceb1cf81ceb9cf83cf84cebfcf84ceb5cebbceb7_cf89cf81ceb1ceb9cebfceba5

small4-ceb9ceb1cebdcebfcf85ceb1cf81ceb9cebfcf85-2008_-cebdceb1cebfcf83-ceb1cf81ceb9cf83cf84cebfcf84ceb5cebbceb7_cf89cf81ceb1ceb9cebfceba4

Ο θριγγός, αποτελούμενος από το επιστήλιο και το γείσο (χωρίς μετόπες ή ζωφόρο) εδράζει απ’ ευθείας στο αέτωμα όπως συνηθιζόταν σε ιωνικούς ναούς της Μικράς Ασίας.

Τα χρώματα που κυριαρχούν, κατά μίμηση των αρχαίων ναών, είναι το ερυθρό (κεραμιδί) και το κυανό.

Το σύστημα τοιχοποιίας μιμείται εκείνο των αρχαίων ναών (ισόδομον, ψευδισόδομον) χωρίς να σημαίνει ότι το μέγεθος και οι αναλογίες ταιριάζουν απολύτως με τη δομή των αρχαίων κατασκευών.

Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη οι κατάλληλες θύρες διότι προείχε η ασφάλεια του οικοδομήματος. Θα κατασκευαστούν στη συνέχεια θύρες με ξύλινη επένδυση, όσο το δυνατόν πιο συμβατές με τα αρχαία πρότυπα ναοδομής.

small4-ceb9ceb1cebdcebfcf85ceb1cf81ceb9cebfcf85-2008_-cebdceb1cebfcf83-ceb1cf81ceb9cf83cf84cebfcf84ceb5cebbceb7_cf89cf81ceb1ceb9cebfceba6

Το εσωτερικό του ναού είναι συμβολικά διακοσμημένο με πίνακες που φιλοτέχνησε ο ίδιος ο κ. Κακογεωργίου με πολύ δουλειά και αγάπη σε θέματα από την ελληνική ιστορία και μυθολογία, καθώς και με αγάλματα θεοτήτων, φιλοσόφων κ.α. (στη άνω φωτο το χάλκινο ομοίωμα της Περσεφόνης, στην κάτω φωτο του Αριστοτέλους).

esotarististol

SMALLIMGP2961.web

Στον ίδιο χώρο, λίγο πιο πέρα από τον ναό, έχει κατασκευαστεί ένας μεγάλος, κλειστός και καλαίσθητος εσωτερικός χώρος με άπλετο φυσικό φωτισμό για την διοργάνωση συναντήσεων, ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων, εκδηλώσεων κλπ που προάγουν το αρχαίο πνεύμα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

small4-ceb9ceb1cebdcebfcf85ceb1cf81ceb9cebfcf85-2008_-cebdceb1cebfcf83-ceb1cf81ceb9cf83cf84cebfcf84ceb5cebbceb7_cf89cf81ceb1ceb9cebfceba3

small4-ceb9ceb1cebdcebfcf85ceb1cf81ceb9cebfcf85-2008_-cebdceb1cebfcf83-ceb1cf81ceb9cf83cf84cebfcf84ceb5cebbceb7_cf89cf81ceb1ceb9cebfceba2

Εννοείται ότι όλα αυτά για τα οποία μιλούμε δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Ο ναός, ο γύρω περιβάλλων χώρος, η αίθουσα εκδηλώσεων κλπ, θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους επισκέπτες και τους μετέχοντες καθώς και σε όλους τους θαυμαστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Όπως δήλωσε ο κ. Κακογεωργίου «Πρόθεσή μου ήταν να δημιουργήσω ένα τέτοιο έργο με ευσυνειδησία και αγάπη. Ένας οίκος που δικαιούνται ν’ αναπαύονται οι Έλληνες Θεοί και Ήρωες και ν’ αποτελέσει χώρο συνευρέσεων όλων των ελληνικά σκεπτομένων, ανεξαρτήτου φυλής και εθνικότητας. Έλαβα υπόψιν την Ανατολή και την Δύση για να τοποθετήσω την κατεύθυνση της κατασκευής, αλλά δεν ακολούθησα τα πλήρη αρχαία πρότυπα παρά μόνον υποτυπωδώς. Γνωρίζω τις κατασκευαστικές αδυναμίες. Θέλω να επισημάνω όμως ότι είναι πολύ δύσκολο να κατασκευάσεις έναν ναό με τα μέτρα και σταθμά που αναφέρονται στην αρχαία κλασική ναοδομή. Διότι για να πετύχει η ακρίβεια των προδιαγραφών, απαιτούνται πολλά και διαφορετικά τεχνικά συνεργεία όπως και μελέτες από αρχιτεκτονικά γραφεία, πράγμα που κάνει το κόστος απλησίαστο για τα μέτρα ενός και μόνον ανθρώπου. Αν ακολουθούσα τις κλασικές προδιαγραφές, η οικονομική μου αντοχή θα έφτανε μόνο μέχρι την τοποθέτηση των αρχικών θεμελίων. Για μένα όμως, ήταν και είναι πολύ σπουδαίο να υπάρχει ένα ομοίωμα Ναού. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση να ενσαρκώσω έναν διακαή πόθο για έναν Ναό των Ελλήνων στην Β. Ελλάδα».

smallceb1cebdcf84ceafceb3cf81ceb1cf86cebf-ceb1cf80cf8c-img_1320web

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου σε εκδήλωση Θεσσαλονικέων.

Μην ξεχνούμε ότι ο αρχαίος ναός είχε σε πολλές περιπτώσεις τη μορφή απλού οίκου (λ.χ. ο αρχικός ναός της Ήρας στη Σάμο, του Απόλλωνος στο Θέρμο Αιτωλίας, ο αρχικός ναός της Ερέτριας αλλά και οι επιβιώσεις στο χώρο της Μακεδονίας μέχρι τα ύστερα κλασικά και τα πρώιμα ελληνιστικά χρόνια, όπως ο ναός της Δήμητρας στο Δίον και του Διός στη Φλώρινα κ.α.).

Είναι αλήθεια ωστόσο ότι οι αρχιτεκτονικές και αισθητικές γνώσεις δεν επαρκούν για την κατασκευή ενός ναού που να σχετίζεται με τα κλασικά αριστουργήματα των προγόνων μας, αν δεν υπάρχουν και οι απαραίτητες οικονομικές δυνατότητες που να δύνανται να υλοποιήσουν την αντίστοιχη αρχιτεκτονική. Στο δίλημμα όμως του να περιμένουμε να δεήσουν οι ενδεχόμενοι – και πάντοτε καλοδεχούμενοι – «χρηματοδότες» ή να μην κάνουμε τίποτα μέχρι τότε, εμείς προκρίνουμε την δράση, έστω κι αν δυσαρεστήσουμε ορισμένους θαυμαστές της αρχαίας ελληνικής τέχνης που βάζουν μεν πολύ ψηλά τον πήχη των αισθητικών απαιτήσεών τους, αλλά… περιμένουν από τους άλλους την πρωτοβουλία. Στις σημερινές συνθήκες προέχει η ύπαρξη ενός Ναού, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως έναυσμα για ακόμη καλύτερες, πλουσιότερες και αισθητικά πολύ πιο άρτιες κατασκευές. Μακάρι ν’ ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα τείνοντας στην τελειότητα υπό τον ζήλο της ευγενούς άμιλλας.

small4-ceb9ceb1cebdcebfcf85ceb1cf81ceb9cebfcf85-2008_-cebdceb1cebfcf83-ceb1cf81ceb9cf83cf84cebfcf84ceb5cebbceb7_cf89cf81ceb1ceb9cebfceba

Ιανουάριος 2009

Για όλους εμάς στην Θεσσαλονίκη, η ύπαρξη ενός Ναού δεν κρίνεται μόνον από την όποια αντίληψη περί καλαισθησίας ενός περικαλλούς οικοδομήματος, αλλά θέτουμε ως βασική επίσης παράμετρο τη ζωντάνια και την ψυχή με την οποία θα επενδυθεί. Ως προς αυτό, ο Ναός των Ελλήνων και οι γύρω χώροι είναι ένα απολύτως λειτουργικό έργο το οποίο, μετά την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών και την καθοσίωσή του στις 5 Ιουλίου, θ’ αποτελέσει τόπο καθημερινών συνευρέσεων όλων όσων σκέπτονται ελληνικά και θαυμάζουν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Θ’ αποτελέσει δηλ. τόπο λειτουργικό και ζωντανό, χώρο εκδηλώσεων, ημερίδων, συνευρέσεων, τελετών και οτιδήποτε άλλου προάγει την ανάδειξη και προβολή της κοσμοαντίληψης και της κοσμοθέασης των αρχαίων Ελλήνων.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου και οι δημότες της περιοχής έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία αυτή και την θεωρούν κόσμημα για τον τόπο τους.

SMALLΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ, ΔΡΑΜΑ 2009 001webΟ Αριστοτέλης Κακογεωργίου με την καθηγήτρια του Καποδιστρίου Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία – Αθηναϊδα Τζάνη και τον Γιώργο Φωτεινό (Δράμα 15/3/09, 52ος Αριστοτέλειος Μαραθώνιος).

57 Σχόλια to “5 Ιουλίου: Πανηγυρική τελετή καθ-ιερώσεως του Ελληνικού Ναού!”

  1. evangelos- loukadakis said

    Symboliko gegonos tis istorias Ellinon na apoktoisoun ena tetoio oikisma ystera apo tosi katapiesi apo ton xristianismo tha enoso kai ego to tapoino efxaristo mou ston Kon Kakogeorgio mazi me ton allon Ellinon ypsosate ta vlemata sas isakis tis kathimerinos pros ton Olympon eina dynami enosome poso tha eithela na eimoun kai ego. ekei Ereste ygeienete evangelos.

  2. […] https://koinothess.wordpress.com/2009/06/22/naos2/ […]

  3. EΛΛΗΝ said

    ¨Αν πρόκειτι για την ανάδειξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, το έργο αυτό, έστω και μέσα στον κατ’εξοχήν ευσεβή χριστιανικό ποντιακό πληθυσμό του Ωραιοκάστρου, θα γίνει αποδεκτό.

    Άν όμως πρόκειται για την γραφική προσπάθεια αναβιώσεως της αθεϊας, του παγανισμού και του 12-θεϊσμού με τον παναγγελόμενο πόλεμο κατά του Χριστιανισμού, είναι περισσότερο απο βέβαιο ότι, το έργο αυτό θα έχει κακό τέλος. Οι εμπνευσταί των Εθνικών κ.λ.π., κ.λ.π. δέν διάλεξαν το κατάλληλο μέρος για να στήσουν τον φάρο του πιστεύω τους. Ανάλογα έχουν συμβεί και στους πρόποδες του Ολύμπου και είναι άξιον απορίας γιατί το επανεπιχειρούν.

    ‘Ας μήν συνδεθεί ακόμα το εγχείρημα αυτό με όσα πρεσβεύει για τους Έλληνες ο Απόστολος του Σιωνισμού Χένρυ Κίσσιγκερ.

    Αυτά κύριοι Κακογεωργίου, Τζάνη και Φωτεινέ.

    ΕΛΛΗΝ

  4. εθνικός said

    Συγχαρητήρια! Σκεφτήκατε όμως πως να διαφυλάξετε αυτην την προσπάθεια απο τους ταλιμπάν του χριστιανισμού όπως ο προηγούμενος σχολιαστής, ο οποίος έχει και το θρασος να αποκαλείται «ΕΛΛΗΝ» ενω ειναι εβραιοχριστιανός?
    και κάτι για τον Κίσινγκερ και το σιωνισμό που αναφέρει. η σιωνιστική παρέα κατάφερε πριν 1.000-1500 χρόνια να μας κάνει εβραιοχριστιανούς και απο τότε ησύχασαν γιατί δεν μας υπολογίζει κανείς πλέον. ο Κίσινγκερ απλά προείδε το μέλλον και είπε/εκανε αυτα που εκανε: Δηλαδή οτι θα γίνουμε και πάλι Έλληνες!

  5. nothing said

  6. Γιωργος Φωτεινός said

    Αγαπητέ φίλε με την προσωνυμία «Έλλην»

    Με τιμά η αναφορά σου στο όνομά μου. Προσπαθώντας να κατανοήσω το μήνυμα που μου απευθύνεις, διαπιστώνω ότι η αρχική σου παράγραφος είναι κάπως ακατανόητη, και τούτο διότι σαφώς το έργο αυτό αναδεικνύει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Δεν είναι ηλίου φαεινότερο κάτι τέτοιο; Προς τι λοιπόν αναρωτιέσαι ξεκινώντας με τον υποθετικό σύνδεσμο «αν»;
    Με παραξενεύει και η αναφορά σου στους Ποντίους. Το έργο φίλε μου, είναι αποδεκτό απ’ τους Ποντίους. Υπήρχε ποτέ περίπτωση οι Πόντιοι να αρνηθούν τον προγονικό πολιτισμό τους; Όχι βέβαια! Γι αυτό και αγκάλιασαν εξ’ αρχής το έργο αυτό θωρώντας το ως καμάρι για τον τόπο τους! Αυτό άλλωστε δεν θα έκανε κάθε γνήσιος Έλληνας που τιμά τους προγόνους του;

    Από κει και πέρα όμως δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τη σκέψη σου. Φράσεις όπως «αναβίωση αθεΐας», «παγανισμός», «12-θεϊσμός», «παναγγελόμενο πόλεμο κατά του Χριστιανισμού» κλπ, μου δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιον θρησκόληπτο – που πιστεύω ότι δεν είσαι διότι ποτέ οι Έλληνες δεν ήσαν θρησκόληπτοι.

    Αναρωτιέμαι πού τα σκαρφίστηκες όλα αυτά και τα αράδιασες. Διότι «παγανιστές» δεν ήταν ποτέ οι Έλληνες. Λάτρεις της φύσεως ναι (φυσιο/λάτρες), «παγανιστές» όμως όχι, διότι «παγανιστής» είναι υβριστική έκφραση! Απορώ λοιπόν, εφόσον δηλώνεις «Έλλην», πώς είναι δυνατόν να αποδέχεσαι και να αναπαράγεις τέτοιες υβριστικές εκφράσεις για τους Έλληνες προγόνους σου!

    Η «αθεΐα» αποτελεί προσωπική φιλοσοφική στάση και θέση του καθενός ελεύθερου πολίτη. Εσύ όταν πηγαίνεις σε μια εκδήλωση, σε μια πανήγυρη, σε ένα θέατρο, συναυλία κλπ, απαιτείς να γίνεται έλεγχος στον καθένα αν είναι «άθεος» ή όχι; Δεν προτάσσει το Σύνταγμά μας την ανεξιθρησκία; Τι προτείνεις λοιπόν, να κάνουμε έλεγχο στον καθένα που προσέρχεται στο χώρο μας αν είναι «άθεος» ή όχι; Και αν κάποιος συμβεί να είναι άθεος, τι προτείνεις; Να τον κάψουμε στην πυρά;
    Δεν ξέρω δηλ. αν έχεις αντιληφθεί ότι αυτά που γράφεις, εκτός από το ότι αντίκεινται σε κάθε νομιμότητα, είναι και μακράν κάθε λογικής!

    Ακατανόητη αλλά και ανιστόρητη και η αναφορά σου περί «12-θεϊσμού»! Οι πρόγονοί μας αγαπητέ μου φίλε ήταν ευσεβείς, αλλά δεν έβαλαν ποτέ κανένα όριο στις δυνάμεις της θείας ενέργειας κι ούτε ποτέ την απαρίθμησαν. Δεν είπαν ποτέ π.χ. «12 θεοί κι όχι άλλοι». Όπως για έναν χριστιανό μπορεί να είναι άπειροι π.χ. οι άγιοι (και να ξεφυτρώνουν κάθε τόσο και καινούργιοι), έτσι και για τους προγόνους μας ήσαν άπειρες οι εκφράσεις της θείας ενεργείας! Δεν υπάρχει λοιπόν κι ούτε υπήρξε ποτέ κανένα «δόγμα 12-θεϊσμού». Αν το αποδέχεσαι εσύ ως θέση, τουλάχιστον μη μας το χρεώνεις εμάς ως πρόθεση.

    Ο «παναγγελόμενος πόλεμος κατά του Χριστιανισμού» είναι βέβαια το πλέον ακατανόητο, αλλά φοβάμαι ότι δεικνύει και τις δικές σου προθέσεις. Πώς είναι δυνατόν να μας κατηγορείς για κάτι τέτοιο; Έχεις δει πουθενά, σε κάποιο κείμενο για το ναό, σε καμιά ανάρτηση, σε κάποιο σύνθημα έστω, έχεις δει μία έστω φράση κατά του «χριστιανισμού»; Πώς λοιπόν μας χρεώνεις ότι η προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού πνεύματος που επιχειρούμε, μπορεί να εντάσσεται σε οποιονδήποτε «παναγγελόμενο πόλεμο κατά του Χριστιανισμού»;

    Δεν μας ενδιαφέρουν οι θρησκείες φίλε μου. Μας ενδιαφέρει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, το ήθος, οι αξίες και η κοσμοθέαση που πρεσβεύει. Αν ο κάθε θρησκόληπτος θέλει ντε και καλά να μας εντάξει σε «τρυπάκια» θρησκευτικού φανατισμού, με γεια του με χαρά του αν τόσο καταλαβαίνει! Δεν σημαίνει όμως ότι εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι του!

    Το πλέον χείριστο όμως της παρέμβασής σου είναι η κεκαλυμμένη απειλή: Τι σημαίνει η φράση σου «θα έχουν κακό τέλος»; Εννοείς δηλ. ότι αν αποφασίσει κάποιος μόνος του κι επειδή έτσι του κάπνισε, ότι ισχύουν οι ανοησίες περί «αναβίωσης αθεΐας», «παγανισμού», «παναγγελόμενου πόλεμου κατά του Χριστιανισμού» κλπ, εμείς ή έστω ο ναός «θα έχουμε κακό τέλος»; Από ποιον;

    Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει φίλε μου αλλά αυτή η φράση σου είναι ένδειξη απροκάλυπτου τραμπουκισμού! Εγώ σε συγχωρώ και την εκλαμβάνω ως φράση που γράφτηκε εν τη ρύμη του λόγου, χωρίς να την πολυσκεφτείς. Διότι και μόνο η προσωνυμία «Έλλην» που διάλεξες, σε τιμά και ακυρώνει μια τέτοια απειλή. Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ τραμπούκοι ούτε είχαν μαφιόζικη συμπεριφορά ούτε χρησιμοποιούσαν απειλές τύπου μαφίας! Τέτοιες συμπεριφορές είχαν μόνο οι θρησκόληπτοι και οι φανατικοί «πιστοί», σ’ όλη τη διάρκεια των αιώνων.

    Αν γνωρίζεις λοιπόν ότι υπάρχουν κάποιοι φανατικοί που θα χρησιμοποιήσουν μαφιόζικες μεθόδους για να καταστρέψουν το έργο αυτό, καλό είναι να μας ενημερώσεις. Όχι μόνο για εμάς που μοχθούμε και αγωνιζόμαστε για τον ελληνισμό, αλλά ακόμη και – στην περίπτωση που ο μη γένοιτο συμβεί κάτι τέτοιο – για να συνδράμεις ως νομοταγής πολίτης στο έργο των ανακριτικών και αστυνομικών αρχών που θ’ αναλάβουν να διαλευκάνουν την υπόθεση. Καλού κακού θα ενημερώσω τους διαχειριστές της ιστοσελίδας να διατηρήσουν τα ηλεκτρονικά στοιχεία σου (νούμερο IP, στοιχεία ppp, τηλεφ. δικτυακής σύνδεσης, διακομιστή mail, SMTP κλπ), ώστε αν χρειαστεί (που το απευχόμαστε) να επικοινωνήσουν μαζί σου.

    Με εκτίμηση

    Γιώργος Φωτεινός

  7. Προς τον «ΕΛΛΗΝ»: Είμαι υποχρεωμένος να σας πληροφορήσω ότι ο Κίσινγκερ, μολονότι είναι σαφέστατα ένα κάθαρμα και μισό, δεν είναι καθόλου ηλίθιος για να εκστομίζει ρήσεις σαν αυτήν που έχετε πάρει όλοι οι χριστιανοί και χρησιμοποιείτε ως «απόδειξη» του «ανθελληνισμού» του Κίσινγκερ. Αυτή η ρήση που αποδίδετε στον Κίσινγκερ είναι επινόηση του μεγάλου υπηρέτη του κηφηναριού Χρήστου Γιανναρά.

    Βεβαίως, ο Κίσινγκερ είναι εγκληματίας κι έχει βλάψει τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά, ως υπηρέτης των αμερικανικών συμφερόντων, εννοείται ότι θα προωθούσε τα αμερικανικά κι όχι τα ελληνικά. Ας φρόντιζαν να κάνουν οι δικοί μας τη δουλειά που έπρεπε να κάνουν αντί να επινοούν μπαμπούλες. Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα πολύ να μου πουν οι ΕΛ-ληνοχριστιανοί πώς νιώθουν για το ότι ο λατρεμένος τους Γεώργιος Παπαδόπουλος υπήρξε ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ (μια φορά καταλύοντας το Σύνταγμα το ’67, μια φορά – πολύ πριν από αυτό – συμμετέχοντας σε αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Γεωργίου Παπανδρέου και άλλη μια φορά ως ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗΣ-συνεργός των γερμανοναζί επί Κατοχής).

    Αυτά τα ολίγα.

  8. Twz said

    Αυτά που γράφει ο «Εμετικός», εεε. συγγνώμη, ο Αιρετικός ήθελα να πω, μάλλον κινούνται στη σφαίρα του γελοίου καθώς η ΕΠΕΝ όταν ήταν στα φόρτε της και περιείχε οπαδούς του Παπαδόπουλου, ουδέποτε είχε μεγαλύτερα ποσοστά από το 3-4% στις εθνικές εκλογές (το απογοητευτικό 7% του Καραντζαφέρη ας το αναζητήσουν κάποιοι στους βουλευτές Πασόκους και ΝΔήτες που γυρνούν μετανοημένοι στα κανάλια και λένε «πως είναι δυνατόν να ήταν τόσα χρόνια εκτός ατζέντας το μεταναστευτικό, ένα τόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»…).

    Επίσης, να θυμίσω σε όσους ξέχασαν, ότι το καρακιτσαριό του παπαδόπουλου είχε σε περίοπτη θέση φαιδρές εκδηλώσεις με ασπίδες, περικεφαλαίες, ακόντια κ.λπ. που βλέπουμε και σήμερα στις εκδηλώσεις των αρχαιολατρών…

    Όσο για το υπονοούμενο του μεσιέ Φωτεινού για πρωτάκουστες απειλές μαφίας, μάλλον δεν έχει διαβάσει ούτε για τις καταδίκες των φιλοσόφων στην αρχαία Ελλάδα (οι οποίοι μπινελίκωναν τον Όμηρο και τον Ησίοδο για τους θεούς που εφηύραν και σήμερα κάποιοι τους έχουν σε αγάλματα) ούτε έχει διαβάσει τον επίλογο του 10ου βιβλίου των Νόμων του Πλάτωνα όπου μας διδάσκει πώς ακριβώς εφαρμόζεται ο νόμος επάνω σε ασεβείς και αθέους με απειλές, βασανιστήρια και εκτελέσεις (και μάλιστα με καταδίκες σε θάνατο αν είναι δυνατόν και πάνω από μία φορά! όπως γράφει στο 908e).

    Όταν διαβάσει τα κείμενα αυτά, μετά ας μας πει πάλι ότι «ποτέ οι Έλληνες δεν ήσαν θρησκόληπτοι»!!!

  9. Γιωργος Φωτεινός said

    «…καταδίκες των φιλοσόφων στην αρχαία Ελλάδα (οι οποίοι μπινελίκωναν τον Όμηρο και τον Ησίοδο για τους θεούς που εφηύραν…»

    Πολύ ενδιαφέρον! Θα ήθελα να πληροφορηθώ ποιοι ήταν αυτοί οι φιλόσοφοι που καταδικάστηκαν επειδή «μπινελίκωναν»(!!) τον Όμηρο και τον Ησίοδο.

    «Μπινελίκι» σημαίνει χυδαίο βρίσιμο. Δεν γνωρίζω κανένας φιλόσοφος να «μπινελίκωσε»(!!) – δηλ. να εξύβριζε – τον Όμηρο ή τον Ησίοδο, εκτός κι αν ήθελες κάτι άλλο να πεις αλλά αλλιώς σου βγήκε.
    Όπως επίσης δεν γνωρίζω κανένας φιλόσοφος να καταδικάστηκε επειδή «μπινελίκωσε» τον Όμηρο ή τον Ησίοδο(!), εκτός κι αν πάλι κάτι άλλο ήθελες να πεις αλλά αλλιώς σου βγήκε.
    Αν όμως χρησιμοποιούμε αγοραίες εκφράσεις με όλη τη σημερινή φόρτιση του πεζοδρομίου που εμπεριέχουν για να αναφερθούμε σε αρχαίους φιλοσόφους και ποιητές, αυτό καταδεικνύει και τον προσωπικό βαθμό «σεβασμού» του καθενός μας για το παρελθόν και τους προγόνους μας. Αν βέβαια δεν τρέφουμε κανένα σεβασμό, εντάξει, ουδέν πρόβλημα. Ευτυχώς υπάρχουν οι ξένοι για να μας τον υπενθυμίζουν – γιατί εμείς αποδεικνυόμαστε ανίκανοι ακόμη και γι αυτό.

    Ενδιαφέρουσα η αναφορά σου στους Νόμους του Πλάτωνα, αλλά θα έπρεπε να διευκρινίσεις ότι πρόκειται απλώς για ένα βιβλίο που οι αρχαίοι Έλληνες ποτέ ΔΕΝ εφάρμοσαν. Στα ράφια των βιβλιοθηκών παρέμεινε. Αντιθέτως, όταν ο ελληνικός κόσμος ερημοποιήθηκε πλήρως και εκσκάφτηκε συνειδητά για να εισέλθει η ανθρώπινη κοινωνία στο μεσαίωνα, τότε η ανθρωπότητα γνώρισε πολύ καλά και στο πετσί της, επί πάνω από μια χιλιετία, το τι σημαίνει θρησκευτικός φανατισμός και απόλυτος σκοταδισμός.

    Κανείς δεν είπε ότι ο αρχαίος ελληνικός κόσμος ήταν «ιδανικός», γιατί το ιδανικό ποτέ δεν μπορεί να το αγγίξει κανείς. Ήταν όμως ο φωτεινότερος, τόσο φωτεινός που απ’ αυτόν αρπάχτηκε και πάλι η ανθρωπότητα για να καταφέρει να βγει απ’ τα σκοτάδια του μεσαίωνα, στον οποίο την είχαν βυθίσει επί αιώνες οι καθυστερημένοι ρασοφόροι. Αν λοιπόν φίλε μου χρησιμοποιείς μεμονωμένα γεγονότα του αρχαίου ελληνικού κόσμου για να αναφερθείς στη «θρησκοληψία», τότε φοβούμαι ότι στα μεμονωμένα γεγονότα θα παραμείνεις. Γιατί προφανώς δεν έχεις συνειδητοποιήσει το τι σημαίνει πραγματικά θρησκοληψία, δεν γνωρίζεις τίποτα για τις εκατοντάδες χιλιάδες πυρές του μεσαίωνα όπου αναδύονταν βαριά η μυρουδιά της καμένης ανθρώπινης σάρκας, δεν υποψιάστηκες ποτέ το φορτίο των ενοχών που εκατομμύρια άνθρωποι έφεραν και φέρουν στους ώμους τους ακόμη και για τις πιο απλές χαρές της ζωής που αποκαλέστηκαν «αμαρτήματα»! Ούτε βέβαια θα έχεις ακούσει τίποτα για τις οργανωμένες πυρπολήσεις δεκάδων αρχαίων ναών – βιβλιοθηκών, με το απαύγασμα της ανθρώπινης σοφίας που έφεραν στα ράφια τους, να γίνονται παρανάλωμα του πυρός από τα στίφη των καλογέρων.

    Γι αυτό λοιπόν μιλώ για «μαφιόζικες απειλές». Το να γράφεται η φράση ότι «το έργο αυτό θα έχει κακό τέλος», το θεωρώ επικίνδυνο ως έκφραση. Και οπωσδήποτε, ανεξαρτήτως από οποιεσδήποτε ιδεολογικές ή άλλες διαφορές μας, υπενθύμισα ότι χρέος εκ του νόμου οποιουδήποτε πολίτη είναι αν διαθέτει πληροφορίες για πιθανή δολιοφθορά να φροντίσει να ενημερώσει άμεσα τις αρχές. Αλλιώς θεωρείται συνεργός.

  10. Λέων said

    Φίλοι μου λύστε μου μια απορία. Για ποιον λόγο απ’ ότι βλέπω στις φωτογραφίες υπάρχουν αγάλματα χωρίς χέρια; (κουλά) Όταν φτιάχνεις κάτι ελληνικό το φτιάχνεις ολόκληρο.Δεν είναι μουσείο εκεί αλλά υποτίθεται Ναός. Έτσι νομίζω. Επίσης, η κατασκευή αυτήν δεν θυμίζει σε τίποτε Ναό Ελληνικό όπως τον γνωρίζουμε αλλά παραπέμπει σε ελληνικό εστιατόριο της Αμερικής. Νομίζω οτι χρειάζεται προσοχή σε τέτοια θέματα διότι παραμονεύει ο κίνδυνος της γελοιοποίησης (όπως τότε με εκείνη τη κυρία που το έπαιζε Ελληνίδα ιέρεια και διαπόμπευε όλο το ελληνικό κίνημα)της ελληνικής σκέψης.

    Με εκτίμηση

    Λέων

  11. Λέων said

    Επίσης ακόμη μια ερώτηση σας παρακαλώ. Θυμάστε Ο κύριος Χαρδαβέλας στην εκπομπή του «Οι πύλες του ανεξήγητου» ποιόν είχε αποκαλέσει τέκτονα και εκείνος (έκπληκτος) πάγωσε στην κυριολεξία;

    Φιλικά

    Λέων

  12. exel_dim said

    Εξαιρώντας την ψυχική ζημιά προς τους πιστούς και τους εμπνευστές του, ένας τέτοιος ναός θα έχει φορκλορική αξία.

    Σαν τους γραφικούς τύπους που ζητιανεύουν στους πολυσύχναστους δρόμους, έτσι και οι Νεοειδωλολάτρες με τέτοια καμώματα, θα ζητούν από τον επισκέπτη μια ελεημοσύνη αναγνώρισης τής «χαμένης περιφάνειας» τού αρχαίου ειδωλολατρικού κόσμου. Χωρίς βέβαια ποτέ να πληροφορήσουν τον κόσμο για το αληθινό ήθος τών «θεών» τους: http://www.oodegr.com/neopaganismos/pseftotheoi/pseftotheoi.htm

  13. Jonathan said

    Καταρχάς προς όλους τους αρχαιολάτρες, είτε λατρεύουν τον αρχαίο πολιτισμό ή την αρχαία θρησκεία, το ίδιο κάνει, μια συμβουλή.
    Κρατήστε τα άλογά σας.

    Πεφωτισμένε κ. Φωτεινέ, όπως δηλώνει το ίδιο το επιθετό σας, με το συγκρατημένο εκνευρισμό, ηρεμήστε λίγο.
    Πίσω από την φαινόμενη πραότητά σας, που απορρέει φαντάζομαι από το χρόνιο διαλογισμό, υπερβατικό ή μη, διαφαίνεται μια έντονη αγωνία αυτοπροβολής και μια τάση διάκρισης ή οποία σας ωθεί σε ολισθήματα.
    π.χ. Οι άγιοι δεν ξεφυτρώνουν από μόνοι τους.
    Σήμερα, σε μια εποχή όπου η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δηλώνει Χριστιανοί Ορθόδοξοι, σαφώς διατυπώνονται και άλλες γνώμες, και πίστες σε άλλα δόγματα.
    Το αιρετικό είναι άλλωστε, στοιχείο του Έλληνα.
    Φαντάζομαι ότι και κατά τους αρχαίους χρόνους, θα συνέβαινε το ίδιο. Δηλαδή ένα ποσοστό, μικρό ή μεγάλο, θα πίστευαν στο κυρίαρχο «12θεϊστικό σδόγμα» και οι υπόλοιποι, που μάλλον εκεί θα συγκαταλεγόμουν και εγώ, θα πίστευαν σε κάτι άλλο, ή θα περίμεναν να εμφανιστεί κάτι καλύτερο.

    Και μια ερώτηση ποθ με ενδιαφέρει προσωπικά για μια εργασία που θα εκδόσω λιαν συντόμως.

    Ποιοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που σας ώθησαν να αναβιώσετε, μέσα από πολιτιστικούς συλλόγους (vessel), την αγάπη για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό ;
    Και φυσικά δεν εννοώ τους προφανείς, που διάφοροι κατά καιρούς ισχυρίζονται, δηλαδή, αντίδραση στο ορθόδοξο κατεστημένο, σιωνιστική λατρεία ή αντισιωνιστικό μένος (εκεί πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι πρεσβεύετε) και πολιτικές προτιμήσεις βλ. ΛΑΟΣ.

    Ευχαριστώ.
    Ερευνητής

  14. Γιωργος Φωτεινός said

    Αν και ο χρόνος μου είναι ελάχιστος, μια που «μπήκα στο χορό» θα «χορέψω» με μια τελευταία απάντηση σε όσους σχολιαστές έθεσαν ζητήματα. Τους ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη αν τους απογοητεύσω στη συνέχεια, αλλά ειλικρινά δεν έχω πλέον το χρόνο να απασχολούμαι με απαντήσεις στο διαδίκτυο.

    Ο Ναός των Ελλήνων αποτελεί συμβολική αναφορά στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, πράγμα που ο κ. Κακογεωργίου επισταμένως αναφέρει στο ίδιο το κείμενο του θέματος αυτού (βλ. παραπάνω). Ο περιβάλλων χώρος, τα κτίρια και οι αίθουσες θα λειτουργήσουν ως τόπος διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, συναντήσεων, επιστημονικών ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων, εκθέσεων, θεατρικών παραστάσεων, τελεστικών αναπαραστάσεων κλπ που προάγουν το αρχαίο πνεύμα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Αυτός είναι ο σκοπός του όμορφου αυτού χώρου που με πολύ μόχθο, κόπο και αγάπη έχει στηθεί και αποτελεί κόσμημα, όχι μόνο για το Ωραιόκαστρο, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά επί του παρόντος (μέχρι να υπάρξει και ο επόμενος αντίστοιχος χώρος) και για ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Β. Ελλάδα.

    Ας μην «κολλούν» και εξανίστανται οι διάφοροι θρησκευόμενοι διαφόρων θρησκειών επειδή ακούν τον όρο «Ναός». Ο «Ναός», ως κτίσμα, δεν σχετίζεται με θρησκευτικές λειτουργίες όπως έχουν συνηθίσει κάποιοι. Στην αρχαία Ελλάδα ποτέ δεν γινόντουσαν «θρησκευτικές λειτουργίες» μέσα στους ναούς! Οι ναοί ήταν χώροι των έργων Τέχνης, χώροι της Γνώσεως (βιβλιοθηκών), χώροι Ίασης (τα Ασκληπεία), χώροι προσωπικής περισυλλογής κλπ. Στη σύγχρονη εποχή ακούμε συχνά τους όρους «Ναός της Τέχνης», «Ναός της μουσικής», «Ναός των επιστημών» κλπ αλλά ποτέ δεν διανοήθηκε κανένας θρησκευόμενος να αντιδράσει. Προς τι λοιπόν τέτοια αντίδραση για τον Ναό των Ελλήνων;
    Ελπίζω πάντως να μην οφείλεται σε αντίδραση απέναντι στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, διότι θεωρώ ότι όλοι οι Έλληνες έχουμε υποχρέωση να προβάλλουμε και να αναδεικνύουμε το πνεύμα αυτό.

    Προς τον Λέων
    Ένας τέτοιος χώρος που φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει λειτουργικό τόπο συνευρέσεων, εκθέσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, επιστημονικών ημερίδων κλπ για το αρχαίο ελλ. πνεύμα, λειτουργεί παραλλήλως και εκ των πραγμάτων και ως μουσείο του ελληνισμού. Ως μουσείο, θα έπρεπε να διαθέτει και ένα δείγμα αντιγράφων των αρχαίων αγαλμάτων με τη μορφή που έχουν διασωθεί μέχρι τις μέρες μας.
    Για τούτο και το αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου (το δίχως άκρα), όπως αυτό διασώθηκε και εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου.

    Όσον αφορά την αισθητική του κτίσματος, μην ξεχνούμε όπως αναφέρεται και στο κείμενο ότι οι φωτογραφίες είναι παλαιότερες, πριν από την ανακαίνιση. Ωστόσο, αν και η προσωπική αισθητική του καθενός είναι σεβαστή, δεν νομίζω ότι είναι θεμιτές οι παρομοιώσεις με κατασκευές που επεχείρησαν επαγγελματίες ανά τον κόσμο που αγαπούν τον ελληνισμό (εκτός βεβαίως κι αν πρόθεσή σου ήταν να προσβάλλεις με το σχετικό χαρακτηρισμό, πράγμα όχι τιμητικό για σένα). Μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα λ.χ. της Χαλκιδικής έχει κτίσει στον περίβολό του ένα ομοίωμα του Παρθενώνος με εκπληκτικές αναλογίες. Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο γελοιοποιεί τον Παρθενώνα.

    Δεν γνωρίζω την αναφορά του κ. Χαρδαβέλα σε «τέκτονες» την οποία αναφέρεις, σίγουρα όμως δεν αφορούσε ούτε τον ιδρυτή του ναού, ούτε εμένα, ούτε κανέναν άλλον από τους Θεσσαλονικείς που έχουν αγκαλιάσει και μετέχουν στο έργο και στις δραστηριότητές του. Όπως και να έχει πάντως και επειδή πάρα πολύς κόσμος θα επισκεφθεί το ναό, είναι τουλάχιστον ρατσιστικό να ζητάμε από κάθε έναν που θέλει να επισκεφθεί το ναό ή να συνεισφέρει σ’ αυτόν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, «διαπιστευτήρια» για το αν είναι ή υπήρξε τέκτων ή οτιδήποτε άλλο. Τέτοια απαίτηση «ελέγχου» δεν υπήρξε ποτέ σε επίσημες εκδηλώσεις της πολιτείας, διότι οι μισοί πρωθυπουργοί της Ελλάδος ή οι υπουργοί μιας εκάστοτε κυβέρνησης ή πανεπιστημιακοί κλπ θα είχαν αποκλειστεί! Τέτοια απαίτηση «ελέγχου» δεν υπήρξε ποτέ σε εκδηλώσεις της επισήμου εκκλησίας διότι οι μισοί αρχιεπίσκοποι, μητροπολίτες ή κάθε μορφής ιεράρχες της εκκλησίας θα είχαν αποκλειστεί. Όταν λοιπόν μια τέτοια δεικτική αναφορά απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον σ’ εμάς, δεν είναι άκρως επιλεκτική, εμβόλιμη, και εντέλει κακοπροαίρετη απ’ τον οποιονδήποτε την υποβάλλει;
    Και εν προκειμένω από εσένα;
    Θα έλεγα ότι τέτοιου είδους άκρως επιλεκτικές (και εντελώς αστήρικτες βεβαίως) «βολές», αποκλειστικά και μόνο σ’ εμάς που ασχολούμαστε με την προβολή του ελληνισμού ενώ κάνουν υποκριτικώς τα «στραβά μάτια» οπουδήποτε αλλού μέσα στην ελληνική κοινωνία, είναι χαρακτηριστικό εκείνων που πασχίζουν να χτυπήσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο όσους ασχολούνται με την προβολή και ανάδειξη του ελληνικού πνεύματος. Μια τέτοια συμπεριφορά, δυστυχώς μόνο στους ανθελληνικά σκεπτομένους και δρώντες τους τοποθετεί.
    Μη στεναχωριέσαι όμως αν ανήκεις σ’ αυτούς διότι δεν είσαι ο μόνος, αφού εχθροί του ελληνοπρεπούς ρεύματος υπάρχουν πολλοί τριγύρω μας. Ένας λιγότερο, ένας περισσότερο, δεν αλλάζει και τίποτα!

    Προς τον XL_dim
    Είπαμε ότι ο ναός των Ελλήνων προβάλλει και αναδεικνύει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα σε όλες τις εκφάνσεις του και δεν σχετίζεται ούτε με θρησκοληψίες ούτε με «πιστούς». Με θρησκοληψίες σχετίζονται άμεσα οι κύριοι των οποίων την ιστοσελίδα αναφέρεις, των οποίων το μίσος προς την ελληνική μυθολογία είναι ορατό από τα ψεύδη και τις συνειδητές ανακρίβειες απ’ τα οποία βρίθουν τα κείμενά τους.
    Αφού δίνεις «συμβουλές» καυστικές «προς όλους τους αρχαιολάτρες, είτε λατρεύουν τον αρχαίο πολιτισμό» κλπ., σου ομολογούμε ότι εμείς λατρεύουμε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Εσύ όμως, εφόσον διαχωρίζεις τη θέση σου, πού ανήκεις; Μήπως σ’ εκείνους που απεχθάνονται τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό; Αν είναι έτσι, δικαίωμά σου μεν αλλά δεν νομίζω να υπάρχει αντικείμενο επικοινωνίας μεταξύ μας. Οι εχθροί του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι πολλοί – όπως λ.χ. και ο κύριος της προηγούμενης απάντησής μου – δεν έχω όμως το χρόνο δυστυχώς ν’ ανοίξω διάλογο με τον καθέναν απ’ αυτούς.

    Αγαπητέ Ιωνάθαν
    αν και δεν νομίζω ότι έχω κάποιον εκνευρισμό, σ’ ευχαριστώ ωστόσο για τη συμβουλή.
    Δεν γνωρίζω αν με διακατέχει «μια έντονη αγωνία αυτοπροβολής και μια τάση διάκρισης» όπως μου καταλογίζεις, αν όμως αυτή την εντύπωση σχημάτισες για μένα δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας γι αυτό.
    Ενδιαφέρουσες οι γνώμες που διατυπώνεις σχετικά με τις λατρευτικές αναζητήσεις των αρχαίων Ελλήνων. Συνεχίζω να επιμένω όμως ότι «12θεϊστικό δόγμα» δεν υπήρχε (αν βέβαια γνωρίζεις τι ακριβώς σημαίνει ο όρος «δόγμα» με τη θεολογική του έννοια).

    Σε ό,τι αφορά την εργασία σου, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω το κατά δύναμη απαντώντας εν συντομία στα ερωτήματά σου:
    Κατ’ αρχήν δεν σχετιζόμαστε ούτε με «αντίδραση στο ορθόδοξο κατεστημένο» (πέρα από τη φυσιολογική αντίθεση του κάθε σώφρονα πολίτη απέναντι στο εκκλησιαστικό κατεστημένο που κατέχει τεράστιες εκτάσεις γης και λιγουρεύεται κι άλλες – βλ. Εφρέμ κλπ – όπως και την αντίδραση απέναντι στην ψυχοφθόρα καταπίεση που ασκεί η εκκλησία στα ελεύθερα και ερευνητικά πνεύματα). Δεν σχετιζόμαστε βεβαίως ούτε με «σιωνιστική λατρεία» (πώς σου ήρθε πάλι αυτό!) ούτε με «αντισιωνιστικό μένος» (πέρα από την πάγια και σταθερή αντίθεση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων όπως και των διανοουμένων εν Ελλάδι απέναντι στο σιωνισμό που πρεσβεύει το Ισραήλ με εκατόμβες θυμάτων του Παλαιστινιακού λαού). Ούτε βέβαια σχετιζόμαστε επ’ ουδενί με το κόμμα του ΛΑΟΣ (όπως φαίνεται είσαι κάκιστα πληροφορημένος).

    Οι λόγοι που μας ώθησαν να δημιουργήσουμε πολιτιστικούς συλλόγους με αναφορά στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, είναι οι ίδιοι ακριβώς λόγοι που κι εσύ με μεγάλη χαρά υποθέτω ότι θα γινόσουν μέλος ενός τέτοιου συλλόγου: δηλ. η αγάπη για το αρχαίο ελληνικό πνεύμα! Οποιοσδήποτε πολίτης με στοιχειώδη μόρφωση και ανήσυχο πνεύμα, μελετώντας την αρχαία ελληνική γραμματεία, αντιλαμβάνεται τον πλούτο που μας παρέδωσαν οι αρχαίοι πρόγονοι. Έστω κι απ’ τα ελάχιστα διασωθέντα γραπτά τους (ποσοστό μικρότερο του 0,5%), είναι αντιληπτός στον καθένα αυτός ο πλούτος. Πρεσβεύουμε το ότι οι αξίες και οι αρετές των προγόνων μας, οι φιλοσοφικές τους θεωρήσεις και η παράδοσή τους, ό,τι δηλ. αποκαλείται «αρχαία ελληνική κοσμοθέαση», είναι ικανές να διαμορφώσουν τρόπο σκέπτεσθαι τέτοιον που να οδηγήσει σε οδούς διεξόδου σε πολλά από τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου. Αν κι εσύ ασχοληθείς με την ελληνική γραμματεία και με την ελληνική κοσμοθέαση, θα το διαπιστώσεις.
    Ελπίζω να σε κάλυψα στα ερωτήματά σου.

    Ζητώ και πάλι συγνώμη αν δεν καταφέρω, λόγω έλλειψης χρόνου, να ανταποκριθώ σε απορίες και ερωτήματα άλλων σχολιαστών.

  15. Αντιδραστικός said

    Προς τον αγαπητό Λέων θα ήθελα απλά εν χάριν παραδείγματος να αναφέρω ότι ούτε η χλαμύδα, ούτε το σπαθάκι, τα ξυρισμένα μπουτάκια, η περικεφαλαία και οι μεγαλόστομες ανακοινώσεις χωρίς στοιχειώδες ελληνικό ήθος και έθος ,χαρακτηρίζουν κάποιον αυτόματα Ελληνοκεντρικό.Χωρίς πραγματική θύραθεν παιδεία την οποία στην Ελλάδα πρέπει να την αποκτήσεις εξωσχολικά και με κόπο,παραμένει κάποιος ένας απλός γραφικός με σταθερή ροπή προς ιδεατές καταστάσεις που αρκετές φορές έχουνε τον κατασταλαγμό τους σε φασιστικές εκφάνσεις. Οταν κάποιος μπερδέψει την φιλοπατρία με την Πατριδολαγνεία ασπαζόμενος εξιδανικευμένους εκφραστές αμφίβολων ιδεολογιών είναι φυσικό και επόμενο αυτή η κατάντια. Φυσικά ολα αυτά σαν παράδειγμα.
    Έλεγε ο Δημοσθένης στους Ολυνθιακούς «»ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Ω ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΤΟΥΤΩΝ …..»
    και έτσι λοιπόν ο ναός αυτός δεν μπόρεσε να γίνει Παρθενώνας. Ε και? Και τι έγινε δηλαδή? Τουλάχιστον αυτός ο ναός έγινε για αυτό που ονομάζεται. Για να είναι Ναός και όχι αξιοθέατο.
    Είναι λιτός απέριττος και μέσω της απλότητας του όμορφος σε ένα επίσης όμορφο περιβάλλον.
    Εάν δεν σου αρέσει κάνε απλά έναν δικό σου ! Όταν όμως απλά ταυτίζεις έναν Ναό που έγινε με κόπο από έναν άνθρωπο με μια Ταβέρνα στην Αστορια τότε με το επίπεδο σου προσεγγίζεις πολύ επικίνδυνα το δάπεδο. Ο Κικέρων έλεγε « Κάθε άνθρωπος μπορεί να πλανάται, αλλά κανείς εκτός από τον ηλίθιο δεν μπορεί να επιμένει στην πλάνη του».Να σε χαίρονται λοιπόν.
    Αναφορικά στο δεύτερο μήνυμα σου το οποίο θεωρό ότι τέθηκε εκ του πονηρού και σωστά σου απάντησε ο Φωτεινός ότι δεν ζητούνται φρονήματα αλλά ούτε και σε γιαλαντζί κακοπροαίρετους Ελληνοκεντρικούς σαν και του λόγου σου που ίσως θα έπρεπε. Κάποιοι που περιφέρονται εν χάριν φολκλοριστηκής «αδείας» ανά τον Ελληνικών συμβάντων πραγματικά και διαδικτυακά θα έπρεπε τελικά να καταλάβουνε ότι δεν είναι εμίρηδες αλλά κοινή κακομοίρηδες .

    Και από μένα φιλικά δεν φαντάζεσαι πόσο.

    Υ.Γ
    Όσο για τον καμένο από το ΖΟΟΔΕ ελπίζω να βγήκε το μεροκάματο σήμερα.

  16. Twz said

    Προφανώς ο κος Φωτεινός έχει ανάγκη από μαθάματα ιστορίας γιατί τον αρχαίο ελληνικό κόσμο τον κατέσκαψαν, έκαψαν και διέλυσαν οι ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ Ρωμαίοι. Οι οποίοι ειδωλολάτρες επίσης κατέστρεψαν την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας όχι μία αλλά τουλάχιστον δύο φορές, μία στον πρώτο αιώνα και μία στον τρίτο κατά την στάση της Ζηνοβίας.

    Και έχει ξεχάσει πόσους έκαψαν, παλούκωσαν και σκλάβωσαν στους εμφυλίους πολέμους μεταξύ τους (ακόμη και γυναίκες και παιδιά) οι φωτισμένοι όντως κατά τα άλλα προγονοί μας. Η αρχαία ιστορία μας είναι γεμάτη με αίμα αδελφικό που χυνόταν από δίψα για εξουσία και επιβολή.

    Οι μάγισσες που κάηκαν στον Μεσαίωνα είναι πταίσμα μπροστά στις σφαγές ολοκλήρων πόλεων (Ιστ. Ελλ. Έθνους, τ. Γ2, σ. 445):

    -=Ο πόλεμος είναι «βίαιος διδάσκαλος» είναι λόγος του ιστορικού μας (3, 82). Όσο συνεχίζεται, τόσο πληθαίνουν οί αγριότητες: πρέσβεις απαραβίαστοι σκοτώνονται, πολιτείες εξολοθρεύονται με την καθολική σφαγή των ανδρών και τον εξανδραποδισμό των γυναικών και των παιδιών [ ] στα 413 π.Χ. Θράκες μισθοφόροι εισβάλλουν ένα πρωί στη Μυκαλησσό της Βοιωτίας, σκοτώνουν αδιάκριτα τους ανυποψίαστους κατοίκους και, μπαίνοντας σε ένα μεγάλο σχολείο, περνούν από το μαχαίρι όλα τα μαζεμένα εκεί παιδιά [ ] Ακόμη πιο άγρια δίνει τά πάθη στον εμφύλιο πόλεμο τών Κερκυραίων το 427 π.Χ.: οι δημοκρατικοί, που τελικά επικρατούν, σκοτώνουν τους αντιπάλους των αδιάκριτα, άλλους τους αναγκάζουν στην απελπισία τους να αυτοχειριασθούν. Εκτός από εκείνους που χάθηκαν από πολιτικές έχθρες, ήταν καί άλλοι που αφανίστηκαν από λόγους προσωπικούς ή και από τους οφειλέτες τους, που ήθελαν με τον τρόπο αυτό να απαλλαγούν από τα χρέη τους. Δέν βρίσκεται τρόπος θανάτου που να μη χρησιμοποιήθηκε, και, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες ώρες, τίποτε δεν είναι που να μην έγινε — και ακόμα περισσότερο! Πατέρας σκότωνε τον γιο, άλλους τους έσερναν με τη βία από τα ιερά και τους θανάτωναν, άλλους τους τείχισαν μέσα στο ιερό του Διονύσου, για να πεθάνουν…=-

    Εσείς μην τα βλέπετε αυτά τα …Μεσαιωνικά. Μείνετε στις μάγισσες.

    Για το θέμα της μισαλλοδοξίας, …ούτε λόγος! Όπως στην περίπτωση του Πρωταγόρα από τα Αβδηρα (ή Αβδηρίτη), ένός σοφιστή του 5ου αι. π.Χ.:

    -=Σε άλλα έργα άρχιζε με τον εξής τρόπο: ‘Σχετικά με τους θεούς δεν έχω γνώση ούτε για το αν υπάρχουν ούτε για το αν δεν υπάρχουν. Είναι πολλά εκείνα που εμποδίζουν τη γνώση, τόσο η αβεβαιότητα όσο και η συντομία της ανθρώπινης ζωής’. Τούτα τα λόγια, με τα οποία άρχιζε το σύγγραμμα του, έγιναν αιτία να εκδιωχθεί από τους Αθηναίους. [b]Τα βιβλία του τα έκαψαν όλα στην αγορά, αφού συγκέντρωσαν με κήρυκα όσα είχε ο καθένας[/b].=- (Διογ. Λαέρτιος, Άπαντα, τ.4, Κάκτος, σ.137)

    [b]Πέρα βέβαια από το περιστατικό με τον Πλάτωνα που ήθελε να κάψει τα βιβλία του Δημόκριτου![/b]

    Και βέβαια, όσα τρομερά έγραψε ο Πλάτωνας παρά τα όσα θα ήθελε ο Κος Φωτεινός, είχαν ΗΔΗ εφαρμοστεί και απλά ο Πλάτωνας τα συστηματοποίησε. [b]Μόλις γεννήθηκε ο Πλάτωνας, τελείωνε η ζωή του Αναξαγόρα, χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής των ζητημάτων περί «ασέβειας». Ό,τι κι αν εφαρμόστηκε από αυτά που γράφει ο Διογένης Λαέρτιος στο ΙΙ,12-14 (είτε δίκη για αθεΐα, είτε καταδίκη σε θάνατο) το περιεχόμενο των Νόμων του Πλάτωνα ήταν ΗΔΗ σε ισχύ![/b]

    Έχουμε λοιπόν, καταστροφές βιβλιοθηκών, της μεγαλύτερης βιβλιοθήκης του αρχαίου κόσμου συγκεκριμένα, έχουμε καταστροφές, έχουμε καψίματα βιβλίων, δίκες για ασέβεια και καταδίκες σε θάνατο…

    Ας αφήσει ο κος Φωτεινός τα φτωχά επιχειρήματα περί θρησκοληψίας των χριστιανών, και ας κοιτάξει λίγο τον «φωτεινό» κόσμο που θαυμάζει μπας και τον δει ποιος ήταν στην πραγματικότητα.

  17. dim79 said

    Βρηκα αυτο το ιστολογιο τυχαια και παρολο που ειμαι Ορθοδοξος Χριστιανος,θεωρω αναφαιρετο δικαιωμα του καθενος να πιστευει ο,τι θελει.Βεβαια,ο συγκεκριμενος «ναος» δεν ξερω κατα ποσο ειναι νομιμος.Επισης,το να βαυκαλιζεται κανεις αποκαλωντας τον ως «ναο των Ελληνων»,λες και οι Ορθοδοξες,Καθολικες κλπ Εκκλησιες ειναι ναοι Τουρκων κλπ,ειναι τουλαχιστον γελοιο:ολοι αυτοι που νομιζουν οτι εχουν την αποκλειστικοτητα του «Ελληνα»,ας ανατρεξουν στην Ιστορια κι ας δουν πχ. που εκαναν τις προσευχες τους οι αγωνιστες του ’21.Ωρα ειναι να τους βγαλουν κι αυτους «μη Ελληνες»!

    Δεν θελω να εμπλακω στις γνωστες συζητησεις,γι’αυτο και δεν συνεχιζω.Θα γραψω κατι τελευταιο,σχετικα με τον Κισινγκερ και το βρωμικο ρολο του Σιωνισμου:ειναι γνωστο πως χρησιμοποιει τον δωδεκαθεισμο ως οχημα διχασμου των Ελληνων,γι’αυτο αλλωστε και τον χρηματοδοτει με τεραστια ποσα.Δεν αναφερομαι απαραιτητα στους κατασκευαστες του συγκεκριμενου Ναου,ουτε σε διαφορους δωδεκαθειστες που επελεξαν συνειδητα αυτη την θρησκεια.Αλλα ολοι ξερετε πως στο χωρο σας υπαρχουν διαφοροι υποκινουμενοι που πουλανε «ελληνισμο» και «πατρωα θρησκεια»,ενω στην πραγματικοτητα ειναι εβραικα τσιρακια που νοιαζονται μονο για το χρημα.Κι επειδη ειμαι σιγουρος πως αθ χαρακτηριστω με την κλασικη καραμελα του «εβραιοχριστιανου»,θα πω οτι οποιος το λεει αυτο ειναι παντελως ασχετος με την πραγματικοτητα και την αντιμετωπισωη των Χριστιανων απο τους εβραιους:διαβαστε το Ταλμουδ,αν νομιζετε οτι σας λεω ψεματα.

  18. Νικίας said

    Πω πω, τι μας λες, βρε τοσο κακοι ανθρωποι ηταν οι αρχαιοι Ελληνες, ε! Ειχαν και εμφυλιους πολεμους!
    καλα βρε Twz, επικοινωνεις; για νεο μας το λες; Τι σχεση εχουν όμως οι εμφυλιοι πολεμοι με το θεμα που συζητουσατε; Εδω οι χριστιανοι σ’ εκαιγαν σαν αιρετικο για ένα γιωτα, αν ελεγες ομοιουσιος αντι για ομοουσιος, και μιλας για τα μιση και τα παθη σε εμφυλιους πολεμους; Προτιμησαν το φεσι των τουρκων και να πεσει ολη η Ελλαδα στους οθωμανους επειδη λεει διαφωνουσαν σε μια φραση με τους καθολικους («και εκ του υιου»), προδινοντας ολη την Ελλαδα, αυτό δεν είναι θρησκοληψια; Αλλα και προδοσια του εθνους;

    Αφου το θεμα σας είναι η θρησκοληψια τι σχεση εχουν οι εμφυλιοι πολεμοι που αραδιαζεις; Κι αφου οι χριστιανοι αποδειχθηκαν τρισχειροτεροι από τους αρχαιους Ελληνες στο να σφαζουν (ποσοι πληθυσμοι της Ελλαδας και της Μ. Ασιας κατασφαγιαστηκαν σαν αιρετικοι!), εχω κανενα λογο να προτιμησω τους χριστιανους σφαγεις; Τουλαχιστον οι αρχαιοι Ελληνες δεν υποκρινοντουσαν τους αγαπησιαρηδες, γιατι λοιπον να προτιμησω τους υποκριτες που μιλουσαν δηθεν για αγαπη και την ιδια ωρα σε κατεσφαζαν ετσι και δεν δεχοσουν την «αγαπη» τους;

    φερνεις παραδειγματα από δω κι απο κει απ τους εμφυλιους στην αρχαια Ελλαδα και τα χρησιμοποιεις για να πεις ότι μπροστα τους το καψιμο εκατονταδων χιλιαδων ανθρωπων απ το παπαδαριο στον μεσαιωνα ηταν… «πταισμα»; μπραβο ρε «Ελληνα»! Τετοια συγκριση ουτε οι χειροτεροι εχθροι του ελληνισμου δεν τολμησαν ποτε να κανουν! Δεν κανεις και καμια διατριβη γι αυτό να σε χαιρομαστε;

    Μιλας για μισαλοδοξια με παραδειγμα τον Πρωταγορα κι αντε να βρεις πεντ εξι παραδειγματα ακομα. και λοιπον; Απαγορεψαν καποιοι σε μια πολη τα βιβλια του Πρωταγορα, σε ολη την υπολοιπη Ελλαδα ομως κυκλοφορουσαν ελευθερα. Οι αγαπησιαρηδες χριστιανοι απαγορεψαν εντελως τη φιλοσοφια σε ολο τον κοσμο που ειχαν στην κατοχη τους! Ηθελε ο Πλατων να καψει τα βιβλια του Δημοκριτου, απαγορευτηκαν όμως τα βιβλια του Δημοκριτου ποτε στην Αθηνα; Απαγορευτηκαν ποτε στην υπολοιπη Ελλαδα; Οι «αγαπησιαρηδες» απαγορεψαν εντελως σε ολο τον κοσμο που ειχαν στην κατοχη τους κάθε ενασχοληση με τη φυσικη φιλοσοφια για πανω από χιλια χρονια! Βυθισαν τον κοσμο στα σκοταδια και ασχολουνταν μονο με την ομφαλοσκοπηση του αφαλου τους λεγοντας ωρες ολοκληρες «κυρι ελεησον»! Και τολμας να κανεις συγκρισεις;

    Φερνεις παραδειγματα τυχαιων πυρκαγιων σε βιβλιοθηκες για να δικαιολογησεις τους εμπρησμους που εβαλαν οι «αγαπησιαρηδες» σε ολες τις βιβλιοθηκες επειδη λεει «περιειχαν δαιμονια»! Μπραβο ρε «Ελληνα»! Αυτό να συνεχισεις να πιστευεις για τα βιβλια των αρχαιων Ελληνων, ότι ηταν μονο για την πυρα και καλα τα εκαναν οι χριστιανοι! Συνεχισε να τους δικαιολογεις και να δικαιολογεις ολες τις καταστροφες, την απαγορευση του θεατρου, των αθλητικων αγωνων, της φιλοσοφιας, της τεχνης. Αξιος ο μισθος σου!

    συνεχισε και να κατηγορεις τους αρχαιους Ελληνες και να κανεις συγκρισεις αφου το μαχαιρι των χριστιανων εσφαζε πιο αγαπησιαρικα απ τους εμφυλιους των Ελληνων.

  19. Λέων said

    Αφού ξεκαθαρίσατε κύριε Φωτεινέ ότι πρόκειται περί θεάτρου και όχι περί πραγματικού Ναού δεν έχει καμιά σημασία πράγματι με τι μοιάζει και πως είναι τα αγάλματα. Με καλύψατε πλήρως. Επίσης με καλύψατε πλήρως με το σκεπτικό σας ότι δεν σας ενδιαφέρει δηλαδή εάν οι επίσημοι προσκεκλημένοι σας είναι τέκτονες ή όχι. Είναι μια καλή ευκαιρία να διαβάζονται αυτά!

    Φιλικά

  20. Γιωργος Φωτεινός said

    Παρόλο που το υποσχέθηκα, αναγκάζομαι να παραβώ την υπόσχεσή μου αφού η φαιδρότητα αποτελεί χαρακτηριστικό ορισμένων «απίθανων» τύπων του διαδικτύου.

    Απαντώ λοιπόν στον υποκριτάκο με την προσωνυμία Λέων, λέγοντάς του ότι δεν μίλησα ποτέ «περί θεάτρου και όχι περί πραγματικού Ναού». Κι αφού προφανώς γνωρίζει να διαβάζει ελληνικά, άρα συνειδητά και δολίως διαστρέφει τα γραπτά μου. Χαρακτηριστικό του «ήθους» που τον διέπει.

    Επίσης δεν ανέφερα ποτέ ότι «δεν μας ενδιαφέρει εάν οι επίσημοι προσκεκλημένοι μας είναι τέκτονες ή όχι». Ανέφερα απλώς μιλώντας γενικά ότι δεν γίνεται να περνάμε από «έλεγχο» τους προσκεκλημένους μας, όπως βέβαια ποτέ και πουθενά δεν γίνεται κάτι παρόμοιο σε καμιά εκδήλωση οποιουδήποτε φορέα. Αν ο ίδιος προτείνει να εφαρμόσουμε αστυνομικά μέτρα ελέγχου της συνείδησης ή του παρελθόντος του καθενός, ας το πει καθαρά.

    Η απάντησή μου βρίσκεται εδώ: https://koinothess.wordpress.com/2009/06/22/naos2/#comment-111

    Η δε φράση του «Είναι μια καλή ευκαιρία να διαβάζονται αυτά!» αποδεικνύει το εμβόλιμο και υποκινούμενο της παρέμβασής του. Είναι λυπηρό φαινόμενο και ντροπή τέτοια άτομα αλλά δυστυχώς θα πρέπει να το δεχθούμε ότι «ζουν ανάμεσά μας»…

  21. Polydeukis said

    Λεων κατουρημένη ποδιά δεν πας να παίξεις παραπέρα μπαλα; Άντε ρουφιάνε προβοκάτορα

  22. Μέτρον said

    Τελικά πρέπει να εφαρμοστή κατι σαν Ταυτότητα με ενσωματομένο Ελληνόμετρο. Εξαρχής πρέπει να γίνεται τεστ αίματος για πιστοποιοιση οτι ρέει γνήσιο Ιχώρ στης φλέβες και τεστ DNA για εξακρίβωση του τόπου προέλευσης( Σπαρτιάτης, Μεσσήνιος, Αθηναίος, κλπ.).Εαν δεν τηρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές θα αποβάλεσαι απο τον οίκο τον Ελλήνων και θα στέλνεσαι στα Τάρταρα.
    Θα ξεκινήσουμε απο τον φίλτατο Λέων αλλά εαν αυτός αποδειχθεί μούφα θα ζητήσουμε χρησμό στην περίπτωση του γιατί αυτοί είναι αλλο πράγμα.

    Τελικά τα όργια οντως ζουν ανάμεσα μας.

    Με εκτίμηση

  23. Antiopi said

    Μην του μιλάτε ετσι του καημένου του Λέοντα μην του προκαλέσετε ψυχικά τραύματα, και οι προβοκάτορες έχουν ψυχή LOL

  24. Ελλανοδίκης said

    Αγαπητέ Λέων έχουν δίκιο, εγώ προσωπικώς δέχομαι λόγω πεποιθήσεων τις αντιρρήσεις που θα εξεφράσει κάποιος, δέχομαι και τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις του κ.α. γιαυτό δεν αναμιγνύομαι ποτέ σε συζητήσεις για θρησκευτικά θέματα σεβόμενος τις δοξασίες του συνομιλητού μου. Δεν δέχομαι όμως την εσκεμμένη παραχάραξη και διαστρέβλωση των λόγων του άλλου. Εν προκειμένω εσύ διέπραξες ατόπημα με τη διαστρέβλωση των γραφομένων υπό του κ. Φωτεινού, αυτό είναι ένδειξη έλλειψης ήθους αλλά είναι επίσης και ένδειξη ότι απ’ την αρχή επεδίωκες να οδηγήσεις σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τη συζήτηση για να εκθέσεις τον ναό και τους ανθρώπους που εργάζονται γι αυτόν. Δεν ξεύρω αν σχετίζεσαι με τον ελληνοκεντρικό χώρο όπως αντιλαμβάνομαι να σου καταλογίζουν, αν όμως σχετίζεσαι θα συμφωνήσω δυστυχώς κι εγώ ότι είναι ύπουλο αυτό που επεδίωξες. Είναι ντροπή να υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές ανάμεσά μας και τέτοιοι άνθρωποι που επιδιώκουν αντί να προάγουν, να εκθέτουν με ψεύδη. Με λύπη το λέγω.

  25. exel_dim said

    Μια και ερωτήθηκα, είμαι τιμητής τού Ελληνικού πολιτισμού ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, είτε αυτός εκφράσθηκε στην αρχαιοελληνική μορφή του, είτε στη «Βυζαντινή» (λεγόμενη) εποχή του, είτε στη σημερινή. Αυτό που απεχθάνομαι είναι η ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ, γιατί οδηγεί τον άνθρωπο στη λατρεία δαιμόνων και στην απώλεια.

    Και μη κάνεις κε Φωτεινέ τον κόπο να παραστήσεις τον «αμερόληπτο» λάτρη τού πολιτισμού και τον άσχετο με την ειδωλολατρεία. Η συμμετοχή σου στα Προμήθεια ( http://www.ysee.gr/index.php?type=deltia_typou&f=213 ), και παλιά επιστολή σου που είχα διαβάσει στο Τρίτο Μάτι, όπου συκοφαντούσες τους Αποστόλους, δείχνει τι πραγματικά πρεσβεύεις. Δεν πείθεις ως δήθεν τιμητής τού Χριστιανικού πνεύματος. Τα είδωλα τιμάς.

    Αυτά αρκούν ως απάντηση.
    Καληνύχτα σας!

  26. Polydeukis said

    Ελλανοδίκη δεν χρειάζονται λύπη τέτοια περιτώματα. πισα και πουπουλα χρειάζονται. Αντε γιατί ανεχόμαστε το κάθε κατακαθι που μολις παει να γίνη κάτι καλό για τον ελληνισμο μπαίνουν και το βρωμίζουν.
    Ουστ

  27. Νικίας said

    Και μεσα σ’ όλα, προβοκατορες και λεοντες («λεων» που βρυχαται σαν ποντικι lol), να σου κι ο XL dim που απεχθανεται λεει την ειδωλολατρια. Καλα ρε φιλε δεν θα παρεξηγηθουμε, αφου επιμενεις κι εμεις μαζι σου ειμαστε. Σταματα απο αυριο να προσκυνας τις εικονες, σταματα και να φιλας τα τζαμια στις εικονες κι ολα αυτά τα ειδωλολατρικα που σ’ εβαζαν να κανεις μεχρι τωρα και να δεις που θα νιωσεις μια χαρα.
    Ότι βοηθεια θελεις από μας για να ξεπερασεις το προβλημα θα την εχεις.

  28. Λέων said

    Ωραία λοιπόν θα το βάλω ως κουίζ προς τους αναγνώστες σας αφού θέλετε να παίζετε με τις λέξεις. Ποιος επίσημος καλεσμένος ο οποίος αναφέρεται στο πρόγραμμα σας έμεινε άγαλμα (!!!) όταν τον «άδειασε» ο κύριος Χαρδαβέλας στην εκπομπή του «ρωτώντας» τον αν είναι τέκτονας; Δεν μπορεί να μην το γνωρίζετε, όταν μάλιστα είχε ταρακουνηθεί όλος ο ελληνοκεντρικός χώρος!!! Έλεος…

    Από την άλλη καλά κάνετε και δεν ψάχνετε την ταυτότητα κανενός καλεσμένου σας αλλά μην νομίζετε ότι δεν το κάνουν άλλοι σε τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις.

    Τέτοιες στιγμές που βιώνει το ελληνοκεντρικό κίνημα θα ήταν καλύτερα να μη γίνονται βιαστικές κινήσεις και κακές επιλογές που μπορεί να αδικήσουν τον κόπο σας. Αυτό λέω και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. :)

    Φιλικά

  29. Νικίας said

    Πανω που αναρωτιομουν τι απεγινε ο Λεων ρε παιδια, επαθε καμια καταθλιψη και τον πηρατε στο λαιμο σας; να σου τον που ξαναχτυπησε με κουιζ και αινιγματα!
    Συγχαρητηρια, αντε και σ’ ανωτερα! Την άλλη φορα να μας ξαναρθεις με κανα σταυρολεξο

  30. Antiopi said

    «Τέτοιες στιγμές που βιώνει το ελληνοκεντρικό κίνημα» τσ τσ, τι μας λες καλέ μου προβοκατοράκο, ώστε νοιάζεσαι για «το ελληνοκεντρικό κίνημα», έτσι; Και πώς δείχνεις την έγνοια σου; Πασχίζοντας με το στανιό να το εκθέσεις, έτσι;
    Δεν μου αρέσει να μιλάω άσχημα σε κανέναν. Αν όμως είσαι Λέων κι όχι ποντίκι όπως είπε ο Νικίας, ενημέρωσε με ένα μέηλ τους ανθρώπους του ναού ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία σου. Αλλά δεν τολμάς να το κάνεις γιατί θα ξεμπροστιαστείς!
    Δεν φταις εσύ όμως. Δυστυχώς φταίνε αυτοί που ανέχονται τέτοια θλιβερά ανθρωπάκια ανάμεσά μας.

  31. Λέων said

    Επί του θέματος έχετε να πείτε κάτι παρακαλώ; Δεν βρίζω κανέναν απλά μια επισήμανσή έκανα σχετικά με τον καλεσμένο σας και φαίνεται ότι ενοχλήστε. Υπάρχει κάποιος λόγος; Δεν νομίζω ότι έχετε να κρύψτε κάτι.

    Λοιπόν;

  32. Νικίας said

    Ρίξε ρε άνθρωπε την απαντηση στο κουιζ χωρίς πολλά λογια. Άντε γιατί θελω να βάλω κι εγώ ένα αίνιγμα που μου λεγε η γιαγιά μου, να ειμαστε μια όμορφη ατμόσφαιρα που λενε

  33. Αλέξης said

    Τι γίνεται βρηκε κανείς την απάντηση στο αίνιγμα;

  34. Polydeukis said

    Το παλεύουμε ακόμα. Μπορω να εχω μια βοήθεια απο το πανελ;

  35. Basil said

    Εγώ λέω ότι είναι μούφα ο τύπος. Άντε ρε Λέων και θα μας ξενυχτήσειιιιις!

  36. Ηραίος said

    5 Ιουλίου: Πανηγυρική τελετή καθ-ιερώσεως του Ελληνικού Ναού!

  37. Diodoros said

    Λέων τι έγινε κοιμήθηκες;
    μη βιάζεσαι, με την ησυχία σου, περίμενε όμως να βγω να πάρω κανα σάντουιτς πρώτα (γμτ 3 ώρες περιμένω κι ακομα τίποτα)

  38. ΑΓΓΕΛΟΣ said

    ειλικρινά δεν θέλω να σας κουράσω με πολλά σχόλια καθότι δεν διαθέτω επίπεδο γνώσεων ανάλογο της παρέας και ειδικά του φίλου TWZ με τις τόσες αναφορές σε αρχαίες πηγές και παραδείγματα.Μόνον μία απορία.Για τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΜ ΜΑΚΕΔΟΝΑ τι γνώμη αραγε έχει ο παραπάνω φίλος?Τον θεωρεί μήπως σφαγέα,τρελλό,η ψυχικά διαταραγμέννη προσωπικότητα οπως πολλοί που ταυτίζονται με ταυτόσημες απόψεις?
    Τα ξαναλέμε

  39. Πολύδωρος Πολυδωρόπουλος said

    Είμαι βαθύτατα συγκεκινημένος που βλέπω το θρησκευτικό συναίσθημα του Γένους μας να εγκαινιάζει – μέσω του πρώτου Ελληνικού Ναού – τη νέα μύησή του στις Θείες Κοσμικές Δυνάμεις, μετά από μακραίωνη περίοδο στον γύψο της πνευματικής αποξένωσης. Αυτή η εκπληκτικά σθεναρή (προμηθεϊκή θα έλεγα) αντιμετώπιση του υποχθόνιου σκότους από γενιά σε γενιά, μαζί και η ανάνηψη προς ψυχοσωματική κάθαρση και συλλειτουργία με την Φύση, σταδιακά θα γίνει διεθνώς αποδεκτή ως το αδιαμφισβήτητο πανανθρώπινο Θαύμα. Διότι από εδώ και πέρα ό,τι υπέροχο γίνει θα είναι φυσικό επακόλουθο και καταξίωση αυτού του μεγάλου-μικρού γεγονώτος εγκαινίασης ενός σχετικά ταπεινού Ναού των Ελληνων. Συνεπώς δεν θα αιφνιδιάζομαι από τα επόμενα μεγάλα έργα του Γένους μας, αλλά θα αγαλιάζω μόνον.

    Με αγάπη από τo Σύδνεϋ Αυστραλίας,

    Πολύδωρος

  40. ΦΑΕΘΩΝ said

    Συνέλληνες συνχαρητήρια!!! Ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει απο καιρό!! Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Αθήνα?? Παρακαλώ ενημερώστε με!! Καλέ επιτυχία στην καθ-ιέρωση!!…………και οσο για τους διαφονούντες ΕΣΕΤΕ ΗΜΑΡ και ο νοων …νοήτω!!!!!

  41. Στράβων said

    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε Συν Έλληνες .
    Θα παρακαλούσα τον διαχειριστή της πολύ ωραίας σελίδας, στο visitors flag, στην σημαία των Σκοπίων που εμφανίζονται να επισκέφτηκαν 5 αναγνώστες την ιστοσελίδα, έχει τα αρχικά MK δηλαδή Μακεδονία!
    Έτσι για να μην τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας, θα παρακαλούσα θερμά να διορθωθεί!!!
    Με αγάπη για αυτό που κάνετε.

    «Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία»

    Στράβων

  42. Προς Στράβων:
    Διορθώθηκε με την αφαίρεση της σχετικής αναφοράς. Ευχαριστούμε που το επισημάνατε.

  43. Αύλον said

    Χαίρομαι πολύ χαίρομαι , Λυπάμαι πολύ λυπάμαι μόλις πληροφορήθηκα αυτό το γεγονός.
    Πάντως μία Παρατήρηση Όλοι οι Έλληνες τζεσουάδες χρησιμοποιούν ξένα Ονόματα και κάτι σαχλαμάρες ίδιον του ήθους των και τή Ελληνικότητας τους , Ουαί Φαρισαίοι , ούστ !!!
    Ζωοκλέφτες ήρωες και «θεοί» τσοπάνηδες

    Διαβάστε οι αισχροί με τί ασχολούνται αντί νά ασχοληθούν με το στοιχείο τήν ύπαρξης τους ήτοι τής Ανω θρώσκων , κοίτα οι γελιοι με τί ασχολούνται , ήξερα οτι λικνίζονται ωραία μέ τα μαυρόρασα αλλά μέ τέτοια λύσσα οι αισχροί , καλά τί βρώμικα τζεσουάδικα μυαλά είναι αυτά ,άνθρωποι που λένε οτι πιστεύουν στο θεό τής Απάτης συγνώμη αΓΑΠΗΣ ήθελα νά πώ , ξηλώνουν ναούς αγνών Ελλήνων , σκοτώνουν , Θεόδωρος Χέρτσιλ , Αλάριχος , Άγιοι αγρίων.
    Πώ πώ σιχάθηκα τά καθήκια , τόσο διεστραμμένοι είναι; Καί αυτοί λέγονται Έλληνες , έ λοιπόν μόνο οι λωποδύτες που άρχονται του τζεσουαδικου ιερατείου είναι μπλεγμένοι ,στίς ληστείες , διεκδικούν οι αλήτες περιουσίες λαού , που θα μπορούσε να βγάλει το ψωμάκι τους , βλέπε εφραιμ
    , ευφραίνει η καρδία τους. Η Γάγγραινα του Ελληνισμού , και νευριάζουμε με τούς σκοπιανούς όταν έχουμε από μέσα τόν πόλεμο.
    Βασανιστήρια νέων για τη δαιμονική Αρτέμιδα
    Ευνουχισμοί νέων προς τιμήν τής Αρτέμιδος
    Κάψιμο ζώων για την Αρτέμιδα
    Ευνουχισμοί για τη δαιμονική Κυβέλη
    Βασανιστήρια γυναικών για τον Μπεκρή Διόνυσο
    Εκπόρνευση γυναικών από τη δαιμονική τσατσά Αφροδίτη
    Μυκηναϊκές ανθρωποθυσίες σε αρχαίους δαίμονες
    Ανθρωποθυσίες προς τιμήν τού σατανικού Δία
    Δίας: Ο πρωταθλητής τής «θεϊκής» διαστροφής
    Δίας: Ο δολοφόνος τού Ασκληπιού
    Παιδεραστές και ομοφυλόφιλοι θεοί των ειδωλολατρών ,
    Ανακήρυξη ανθρώπων σε «θεούς»
    Πάνας: Ερωτευμένος με μια… κατσίκα
    Ο σκοτεινός δράκος Απόλλωνας
    Δαιμονικοί «θεοί» που συμμετέχουν σε μαύρη μαγεία

    Βρέ άντε φιλήστε τίς χάρτινες εικόνες σας , αλειφτείτε με τα καμένα λάδια από καντήλια , αφού είσαστε άχρηστοι να απεικονίσετε μία θεϊκή θέση σέ ένα άγαλμα και μουτζουρώνετε με αυτές τίς άθλιες φάτσες τούς τοίχους τών χρηματιστηρίων σας κοινώς εκκλησίες , βρέ άντε από δώ τεμπέληδες , που θα πείτε οι είστε Έλληνες , ρέ ουστ ..
    Το μόνο που ξέρετε είναι βρίζετε , ρε Βρείχτε όσο θέτε ,βρείχτε νά δείξετε τί ξέρετε νά κάνετε , βρείχτε ρε , βρείχτε !!!! βρείχτε !!! γιατί μετά ίσως αναγνωρίσετε το μεγαλείο τή Ελλάδος.

    Μπράβο σας , κάποια λάθη θα γίνουν , δέν θά αρέσουν σέ όλους , το ρυάκι θα γίνει ποτάμι , θα βρεί το δρόμο του και τότε όλη η γη και ο γαλαξίας θά είναι εύφορος , φωνάζουν τά σκυλιά γιατί φοβούνται , άκου οι ειδωλολάτρες , μάς λένε ειδωλολάτρες , πασαλειφθείτε με αγιαστούρες , νά αγιάσετε , φοράτε σταυρούς , γιά νά διακρίνουν εμ βέβαια γιατί είναι Ελληνικό έμβλημα , 12 θεούς εμείς (και όχι μόνον) 6 Άρρενες και 6 Γυναίκες , γιατί το γουστάρουμε δέν ντρεπόμαστε , τίς βάζουμε ψηλά όχι να τίς στέλνουμε για ξύλα στο βουνό να Ζεστάνουν Τόν Πατέρα τόν Γιό και τή Διάνοια τους. Ράσα φοράνε , ενώ το ιερατείο το δικό μας Λευκά άμφια πρός τιμή τού θεού του φωτός , ποιανού φωτός , αυτού πού ανάβετε με αναφτήρα γιά να πείτε ψεύτες δευτε λάβετε φώς , ώχου νευριάζω με δαύτους τούς δημιουργούς κακέκτυπων αντιγράφων τής Ελληνικής Λατρείας και Μόνης ορθόδοξης Πίστης τών Ελλήνων. Μέχρι και τά κάρβουνα και τά κουδούνια πάνω στη τσιμινιέρα σας από μάς τήν κλέψατε άχρηστοι θεοκάπηλοι , χειρότεροι απο μειντ ιν ταϊβάν είστε , αυτοί τουλάχιστον λένε ότι ακολουθούν αντιγράφοντας και μάλιστα μέ αντίγραφα φτηνιάρικα εσείς , και έρχεστε να γαυγίσετε στόν Ναό Τών Ελλήνων , εμ βέβαια ,,καλά λέω Βρείχτε ρέ βρείχτε γιατί αυτό ξέρετε να κάνετε , εάν δέν σας αρέσει τά κουβαδάκια σας και σε άλλοι παραλία ΝΑΙ άντε σέ ΑΛΛΗ παραλία , Πάντως σάς ευχαριστούμε γιατί χρόνια τώρα διατηρείτε τήν Ελληνικήν στά βιβλία και αυτή είναι η τιμωρία σας να διατηρείτε τήν Ελληνική Θρησκεία (κακέκτυπη μέν) , και τή γλώσσα μας , ρέ Βρείχτε ρέ βρείχτε , ώσπου να βρείτε τήν Αλήθεια στήν Μοναδική και πρωτότυπη Θρησκεία μας και λατρεία μας.

    Πάντως χαίρομαι πολύ χαίρομαι , και λυπάμαι πολύ λυπάμαι που θα απουσιάζω , όμως κάπου θα βρίσκομαι και εγώ , και θα στηρίζω καθημερινά τίς Ρίζες μας , θα τιμώ τούς πατεράδες μας , παππούδες μας.
    Με ευγενικούς χαιρετισμούς ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Δέν μπορώ να χωνέψω με τί ασχολούνται Οι τζεσουαδίτες !!!!!!

  44. iasmos said

    Είναι πια δικαίωμα η ελεύθερη έκφραση της πίστης και των απόψεων χωρίς ιστορικές συνδεσμολογίες με το σοφιστικό αποσπασματικό ντελίριο, και χωρίς εξωγενείς αιτιολογήσεις και απολογίες στους διαφωνούντες’ όποιος δε θέλει, ας μείνει εκτός. Οι προκλήσεις δείχνουν μόνο το μένος που καταπατά οποιονδήποτε αυτοσεβασμό χάρη του δόγματος που ανατσουτσουρώνεται μπροστά στα όριά του.
    Υγεία και χαρά, και ..εις άλλα με υγεία!

  45. Ιάσων said

    Μπράβο σε όλους και συγχαρητήρια σε όλους! Συγκινητική η τελετή καθιέρωσηςς, οι ύμνοι τα λόγια προς τους Θεους! Πρώτη φορα μετά από 1700 τοσα χρόνια ξανάγινε τελετη καθιέρωσης ναου! Ηταν πραγματικά θυρανοίξια! Μην ακουτε αυτούς που βρισκουν προφάσεις συνεχίστε το εργο σας, είμαι κοντά σας!

  46. Ιάσων said

    Μπράβο σε όλους και συγχαρητήρια σε όλους! Ήταν συγκινητική η τελετή της καθιέρωσης και οι ύμνοι! Πρώτη φορα μετά από τοσους αιώνες ξανάγινε τελετη καθιέρωσης ενός ναου! Ηταν πραγματικά θυρανοίξια! Μην ακουτε αυτούς που βρισκουν προφάσεις και σας κατηγορούν, συνεχίστε το καλό το έργο σας. Είδα πολλους ανθρώπους συγκινημένους χθες!

  47. Michalis said

    Ήταν κι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ο κ. Ψωμιάδης! Και μίλησε κιόλας! Αυτά γιατί δεν τα λέτε; Επισημοποίησε τη λειτουργία του ναού ο ίδιος ο νομάρχης Θεσσαλονίκης!

  48. elzin said

    Θα πρέπει να είναι πολύ κακοπροαίρετος
    και αγνώμων να μη σας δώσει
    συγχαρητήρια για την χθεσινή εκδήλωση
    και την τελετή του ναού των Ελλήνων
    και είναι το λιγότερο που επιβάλλεται να κάνουμε.
    Σας αξίζει κάθε έπαινος !
    Για το κουράγιο την προσπάθεια
    και την κατάθεση ψυχής όλων των συντονιστών.
    Για αυτό το έργο που γίνεται σε τόσο δύσκολες συνθήκες και ανάμεσα σε μονοπωλιακά συμφέροντα «θεϊκών» μεσαζόντων!

    Και ο πρώτος Παρθενώνας ήταν ξύλινος!
    Ας γίνει η αρχή και δεν χρειάζονται κριτικές
    και επικρίσεις έξω από το χορό!
    Ας βοηθήσουμε όπως μπορούμε!
    Πρώτα είμαστε Έλληνες και ίσως αυτό αρκεί!
    Μετά μπορούμε να είμαστε ότι άλλο θέλουμε και συμπαθούμε σαν δευτερεύον επιθετικό προσδιορισμό
    που, και να παραληφθεί είναι ήσσονος σημασίας !
    Εβραιόφιλοι Χριστιανόφιλοι, Αμερικανόφιλοι, Ρωσόφιλοι,
    Γερμανόφιλοι,Παναθαναικόφιλοι Ολυμπιακόφιλοι κλπ

    Έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο λαμπερό φως
    και έχουμε κάνει και τα λάθη μας.
    Δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις και διορθώσεις από εισαγόμενες αυθεντίες και «σωτήρες» για αυτά.
    Μπορούμε και μόνοι μας να την βρούμε την άκρη…

    Όσο και να επιθυμούν σφόδρα μερικοί τραπεζοφαγοπότηδες
    αυτό τον γάμο του «Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού»
    η Πηνελόπη η ψυχή του Ελληνισμού
    τον ΑΡΝΕΙΤΑΙ
    και ας μη της αφήνουν πολλές επιλογές
    γιατί η καρδιά της γνωρίζει…
    πράγματα που οι α-μνήμονες, μνήμες -στήρες
    ξεχνούν και αποσιωπούν.

    Ποτέ δεν θα προσκυνάς ξένους θεούς,
    διότι τότε μία ημέρα θα προσκυνήσεις και ξένους κατακτητές».
    Αν οι Έλληνες δεν μάθουν να σέβονται τον εαυτό τους, την Ελληνική Θρησκεία, τους Πατρώους Θεούς, τα Ελληνικά Ήθη και Έθιμα, τους Ελληνικούς Νόμους, τότε ούτε οι εχθροί τους θα τους σεβαστούν.

    Οι πολεμιστές της Λάϊον
    άπαντες παρόντες

  49. elzin said

    Οι πολεμιστές της Λάϊον
    άπαντες παρόντες σας συγχαίρουν
    για το έργο -άθλο -κατόρθωμα
    που πραγματοποιήσατε!

  50. Τάσος said

    Συγνώμη, ο Νομάρχης Ψωμιάδης γνωστός για τα χριστιανικά του ιδεώδη τι δουλειά είχε εκεί;

  51. Ορειβάτης said

    Απ’ ότι φαίνεται σφόδρα ταράχτηκαν οι ¨ ευυπόληπτοι¨ υποστηρικτές του ρασοφόρου ¨πολιτισμού¨ Τόσο που έφτασαν ν’ απειλούν ότι θα έχει κακό τέλος ο Ναός των Ελλήνων, αν η λειτουργίας του επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα της υποταγής, που καταβάλλει επί αιώνες το έθνος των Ελλήνων, στους ρασοφόρους εκπρόσωπους του Θεού τους.
    Πέρα των άλλων σπουδαίων ,εκείνο που διαφοροποιεί το συγκεκριμένο Ναό (από τα ;εκκλησιαστικά; μαγαζιά τους) είναι ότι δεν έχει στημένο μόλις μπαίνεις μέσα –κι εκ δεξιών – το γνωστό παγκάρι τους, όπου πρέπει να καταβάλεις υπέρ Θεού, κι ελέω ράσου, το τίμημα της εισόδου.
    Αυτοί που δανείστηκαν Ελληνίδες λέξεις ( Ναός – Εκκλησία) για να στεγάσουν την εξουσιαστική δυναστεία τους, καλό θα είναι να μην προκαλούν τους Φωτεινούς και τους Φωτισμένους, που μεταλαμπαδεύουν με σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων. Και τούτο επειδή, η δογματική γραμματεία τους περιλαμβάνει άπειρες αναφορές κατά του Ελληνισμού, που θα ήταν μάλλον προς το συμφέρον τους να μην τις επικαλεστούμε εδώ μέσα , αφήνοντας τους αφελείς να πιστεύουν ότι ο δικός τους Χρυσόστομος, δεν ήταν και Αθυρόστομος, κατά των Ελλήνων.

    Ορειβάτης.

  52. εθνικός said

    εμείς που δεν μπορέσαμε να έρθουμε στα εγκαίνια, πότε μπορούμε να τον επισκεφτούμε και να σας συγχαρούμε απο κοντά?

  53. Ιελίων said

    Εύγε!

    Γεμίστε την Ελλάδα με τους Ναούς μας.

  54. Μαρία said

    Ευχαριστώ πολύ την ιστοσελίδα σας για την αναφορά στο ρεπορτάζ μαυ και για τα καλά σας λόγια. Ο κ. Κακογεωργίου είναι ένας άνθρωπος με οραματισμό και βαθύ στοχασμό που εκτιμώ αφάνταστα και ότι κάνει χαίρομαι να το προβάλλω μέσα απ’ τις σελίδες του περιοδικού μας.Το μόνο που θα ήθελα να διευκρυνίσω ότι το περιοδικό το οποίο εργάζομαι, διανέμεται δωρεαν στους δημότες Ωραιοκάστρου αλλά δεν είναι το περιοδικό που εκδίδει η δημοτική αρχή (το δημοτικό περιοδικό όπως αναφέρατε στο αρθρο σας.) Είναι ιδιωτική πρωτοβουλία των εκδόσεων ΤΡΑΠΕΖΟΥΣ.Αν έχετε την καλοσύνη να το διορθώσετε. Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά. Με φιλικούς χαιρετισμούς Μαρία Παράσχου

  55. Προς την κα Μαρία Παράσχου

    Σας ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία. Έγινε η απαραίτητη διόρθωση στο άρθρο.

  56. Αθαμας said

    Ευγε στην προσπαθεια σας να αναδειξετε τα αρχαιοελληνικα ηθη μεσω του ναου των Ελληνων μακαρι να μπορουσαμε και εμεις να κανουμε κατι παρομοιο εστω και εδω. θα ηθελα να επικοινωνησω μαζι σας…
    Οσο για τον κυριο που λεει οτι οι λατρεις του αρχαιου Ελληνικου πνευματος ειναι τσιρακια του δογματος Κισσινκγερ και τα εχουν παρει… παρακαλω ας μου εξηγησει και εμενα σε ποια θυριδα να απευθυνθω για να εισπραξω; Γιατι μεχρι στιγμης δεν εχω να πληρωσω τα υπερβολικα ποσα που μου ζητα η εφορια…αναμενω.

    Φιλικα

  57. […] Πατήστε εδώ για να μάθετε πληροφορίες για τον ναό στο Ω… […]

Σχολιάστε