Κοινό των Θεσσαλονικέων

Ιστολόγιο πληροφόρησης για τις εν τη Μακεδονία δράσεις του ελληνοπρεπούς ρεύματος.

 • Blogroll

  • 01 ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ
  • 02 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
  • 1 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • greatlie Μιχάλης Καλόπουλος
  • ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ
  • ΣΧΙΖΑΣ
  • ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

2500 χρόνια απο τη μάχη του Μαραθώνα. Εκδηλώσεις τιμής στη Δράμα, 27 & 28/3/2010

Posted by Thespis στο Μαρτίου 22, 2010

Εκδηλώσεις τιμής για τα 2.500 χρόνια

από το κοσμοϊστορικό  γεγονός της μάχης του Μαραθώνα

53ος Μαραθώνιος  Μακεδονίας

Φίλιπποι – Δράμα

27 και 28 Μαρτίου 2010


Ο Σύλλογος Μαραθωνίων Μακεδονίας

και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος»

με την υποστήριξη και χορηγία της Ομάδας «Ε» Ελλήνων (σύμφωνα με  το άρθρο  2 εδάφιο Ι και  άρθρο 3 εδάφιο  Β του καταστατικού της)

διοργανώνουν εκδηλώσεις προς τιμή της Μάχης του Μαραθώνα με τη συμπλήρωση φέτος 2.500 χρόνων από το κοσμοϊστορικό γεγονός. Οι εκδηλώσεις συνοδεύονται με Μαραθώνιο δρόμο (53ος  Μαραθώνιος  Μακεδονίας, Φίλιπποι – Δράμα).

Σάββατο 27 Μαρτίου, ώρα 17:00

Τελετή σύμφωνα με τα πατρώα ήθη προς τιμή των μαχητών της μάχης του Μαραθώνα. Μνημοσύνη και χοές προς τους νεκρούς της μάχης.

Τόπος της τελετής: Μνημείο της  Ελευθερίας, κεντρικό πάρκο Δράμας.

Κυριακή 28 Μαρτίου

Αθλητικές εκδηλώσεις

α) Μαραθώνιος δρόμος τιμής Φίλιπποι – Δράμα (38,5 χλμ.

β) Δρόμος 18,5 χλμ. Φίλιπποι – Δράμα.

Οι δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή στις δύο αθλητικές εκδηλώσεις συμπλήρωσαν ήδη τις 300 εγγραφές, γι αυτό και ο κύκλος των εγγραφών έχει πλέον ολοκληρωθεί. Όλοι οι δρομείς θα τιμηθούν με ένα μοναδικό χρυσό μετάλλιο, το οποίο αναπαριστά τον ήρωα Ημεροδρόμο Μαραθωνομάχο που μετά τη μάχη έφερε την αναγγελία της νίκης. Οι νικητές όλων των κατηγοριών του Μαραθωνίου θα βραβευθούν με χρυσό κύπελλο.

Ο  Μαραθώνιος  της Μακεδονίας σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση   του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδος  «Ε» Ελλήνων,  σε συνεργασία με τον φορέα της εκδήλωσης (τον Σύλλογο Μαραθωνίων Μακεδονίας), καθορίστηκε  στην  αυθεντική απόσταση των 38.500  μέτρων. Αυτή ήταν η απόσταση Μαραθώνα – Αθήνας την οποία έτρεξε ο ήρωας Μαραθωνομάχος φέρνοντας το άγγελμα της νίκης «Νενικήκαμεν». Ο αυθεντικός Μαραθώνιος θυσίας απορρίπτει την παραχάραξη  της αυθεντικότητας από τους Άγγλους, οι οποίοι το 1908, για χάρη της βασίλισσάς τους, καθιέρωσαν την απόσταση των 42.195  μέτρων. Ο αυθεντικός Μαραθώνιος θυσίας αποτελεί διαμαρτυρία εναντίον κάθε παραχάραξης των ιστορικών  μας δεδομένων, εναντίον της βεβήλωσης των ιδεών του αθλητισμού και των υψηλών αξιών του Ελληνισμού.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Τιμής και του δρόμου 18,5 χλμ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Μαραθωνίων Μακεδονίας προς τους αθλητές αναφέρει:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους  όσους συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση οποία θα ενσαρκώσει  το μύθο  της μάχης, στην οποία οι πρόγονοί μας  επέλεξαν  τον ενδοξότερο  θάνατο  τιμώντας  τα ιερά της Ελλάδας  και προστατεύοντας  το μέλλον  της Ευρώπης αλλά και όλων των ανθρώπων,  αφού από αυτή  την σύγκρουση  θα καθοριζόταν   όχι μόνο η ποιοτική  ζωή των Ευρωπαίων αλλά και  η ίδια η ύπαρξή τους.

Δεν πρόκειται λοιπόν για  μια  εκδήλωση όπως  οι καθημερινές, αφού  εδώ δεν θα έρθετε απλώς να τρέξετε για να δείξετε  τι πετύχατε από την συνετή   ζωή της αθλητικής σας τακτικής,  αλλά  θα  τρέξετε και θα ιδρώσετε για τους μεγάλους εκείνους  δικούς μας προγόνους που ξεπέρασαν   όχι μόνο τα δικά τους όρια αλλά ακόμα  και τα όρια  των ιδίων των θεών, καθότι  αυτοί είχαν  το πλεονέκτημα να πεθάνουν ένδοξα ενώ οι θεοί ως αθάνατοι στερούνται   αυτής της δυνατότητας .
Το μοναδικό μετάλλιο που θα στολίζει την συλλογή σας, θα μηνύει  την μεγάλη  αυτή  ασύγκριτη θυσία  και τη δική σας μικρή αλλά   έντιμη συμμετοχή για πρώτη φορά  στον αυθεντικό Μαραθώνιο μόνο για την τιμή,  μόνο για  τον σεβασμό προς τις  ανώτερες αξίες του Ελληνισμού και  τα ιδεώδη  του  πραγματικού αγωνιστικού πνεύματος που κληρονομήσαμε από  τον μεγάλο πρόγονό μας Αέθλιο, γιο της   Πρωτογένειας, θυγατέρας του Δευκαλίωνα και αδερφής του Έλληνα.

Σας περιμένουμε λοιπόν να γράψουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα στην  ιστορία του Ελληνισμού και του αθλητισμού. Εμείς που ξέρουμε τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει θυσία, τι σημαίνει προσφορά και τι σημαίνουν αξίες και ιδανικά».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: